In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Frans, Nijmegen
12-10-2020 20:10:31
Puzzelcode:
FW163

Deze puzzel werd opgelost door:

Aad van de Wetering, Adèle Mannaerts, Ida Muller, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nico Looije, Pieter Schobers en Sander Waalboer.

Logisch pad naar de oplossing achter de link (in het Engels, want de puzzel wacht mogelijk een internationale publicatie).


H
Frans, Nijmegen
8-10-2020 17:23:42
Puzzelcode:
FW163

"de cijfers lopen strikt op vanaf de verdikte ronding naar het plattere uiteinde." Met strikt bedoel ik niet dat er geen hiaten tussen de cijfers in een thermometer mogen voorkomen, maar wel dat de stijging onverbiddelijk moet zijn. "2, 4, 5, 6" is dus perfect toegestaan, "2, 3, 5, 4" niet.


P
Frans, Nijmegen
7-10-2020 14:36:35
Puzzelcode:
FW163

Weer eens iets heel anders: een Sudoku! Maar schrik niet bij voorbaat, cijferhaters, deze Sudoku bevat geen enkel cijfer. Wél gegeven zijn:

  • Een viertal thermometers, enigszins gekromd door de hitte van de afgelopen zomer. Van een thermometer weten we dat het zich gedraagt zoals de cijfers op een ouderwetse kwikthermometer: de cijfers lopen strikt op vanaf de verdikte ronding naar het plattere uiteinde.
  • Het rooster bevat drie magische vierkanten van elk 3x3. Die vierkanten zijn wat verlegen, dus ze houden zich verborgen, u moet zien uit te vogelen waar ze zich bevinden! Een eenvoudige (Engelstalige) uitleg over magische vierkanten vindt u hier:

https://www.magischvierkant.com/two-dimensional-eng/3x3/explanation/

Hiermee moet het lukken!

Inzenden tot en met aanstaande zaterdag 10 oktober.Er zijn 2 bezoekers in dit gastenboek.