In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Frans, Nijmegen
2-12-2020 19:35:14
Puzzelcode:
FW167

Daar ben ik weer even. Zowel Roland Peeters als Jan de Geus wijst me erop, dat Jurres geboortejaar nóg tweemaal voorkomt in de puzzel die ik voor zijn verjaardag ontwierp - wat het totaal op 11 brengt.
Dit is ofwel een echt ongelooflijk toeval, ofwel een noodzakelijk gevolg van het rooster dat me boven mijn pet gaat.


O
Frans, Nijmegen
2-12-2020 13:21:04
Puzzelcode:
FW167

Dan Bolten wees me er op, dat Jurre's geboortejaar maar liefst negen keer in de Sudoku te vinden is. Ik ben nu een tijdje bezig volkomen paf te gaan staan.


O
Frans, Nijmegen
2-12-2020 01:49:33
Puzzelcode:
FW167

Veel dank voor jullie inzendingen, die vaak werden begeleid met felicitaties. Die heb ik doorgespeeld aan Jurre. Het was overigens Jurre die me er bij zijn oplossing op wees, dat door een bijzonder toeval zijn geboortejaar een tweede keer in de puzzel opdook - zie daarvoor de link met de oplossing. Het was bijzonder om te zien dat de allerknapste bèta-koppen (ik noem geen namen) er in eerste instantie niet uitkwamen, omdat ze dat geboortejaar foutief berekend hadden. Maar het zij hun vergeven, want het is zelfs in december niet altijd eenvoudig te erkennen dat we in het rampjaar 2020 leven.

De oplossers:

Adèle Mannaerts, Corrie Siepman, Dan Bolten, Ernest Dierick, Harrie van der Avoort, Ida Muller, Ilona van de Langenberg, Jan de Geus, Jurre Klinkenberg, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nico Looije, Pieter Schobers, Roland Peeters, Sander Waalboer en Truus van Helden.

Dank, allemaal!


H
Frans, Nijmegen
28-11-2020 00:52:51
Puzzelcode:
FW167

Ik kreeg een terechte vraag over de functie van het bolletje in de tweede kolom van de derde rij van het rooster. De puzzel had ook zonder dat bolletje gekund, maar als graficus vond ik het leuk om toe te voegen om de onderkast-"jk" compleet te maken. Het is inmiddels zo gangbaar in de Sudoku-wereld van Cracking the Cryptic ,f-puzzles en Logic Masters Germany , dat ik heb verzuimd om de uitleg ervan voor toe jullie te voegen (op de Facebook-pagina van mijn zoon, waarvoor de puzzel oorspronkelijk bedoelde, was dat onnodig). Een los bolletje staat (mijn spellingschecker wil hier steeds bolletjestaart van maken) voor een oneven cijfer.

Om het wat goed te maken, geef ik een link naar f-puzzles , waar de puzzel makkelijk na te tekenen is, met aan de linkerkant van het menu een aantal opties om de thermometers en het losse bolletje in te voegen, en aan de rechterkant (te bereiken via het >>-knopje) de mogelijkheid om een aantal stappen te laten beredeneren.

De 3'jes zijn in te voeren via je toetsenbord, nadat je de knop "Normal" hebt gebruikt.

Zo, nu weten jullie allemaal evenveel als Jurre!

Dit maakt het allemaal wat makkelijker, maar je hebt nog altijd wat gezond verstand nodig om te puzzel te kunnen kraken!


P
Frans, Nijmegen
27-11-2020 21:01:00
Puzzelcode:
FW167

Vandaag is mijn zoon Jurre Klinkenberg jarig! Vanwege dat heuglijke feit, een Sudoku die ik speciaal voor hem maakte, maar graag met jullie deel.

Met enige goede wil valt in de afgebeelde thermometers (waarin, net als in ouderwetse kwikthermometers, de cijfers oplopen vanaf het bolle uiteinde naar de smalle andere kant) te lezen:

"jk 33", met een slinger boven de jk .

Alle cijfers van de leeftijd die Jurre vandaag bereikte, zijn gegeven. In de rechterbovenhoek staat in de blauwachtige vakjes zijn geboortejaar - de vier cijfers ervan staan in de juiste volgorde, maar de leesrichting ervan moet u nog uit zien te vogelen.

Inzenden kan tot en met dinsdag 1 december.Er zijn 2 bezoekers in dit gastenboek.