In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Ger - Nieuwleusen
26-4-2021 09:34:17
Puzzelcode:
GZ31

De oplossingen van een rondje Dordrecht:
A – De Onbeschaamde
B – Wantijconcerten
C – Clara en Mariahof
D – Schapekoppen
E – Annalen van Egmond
F – Zeehavenlaan
G – Dordtsche Kil
H – Scheffersplein
I – Sterrenburg
Verticaal kan na schuiven worden gelezen MIJLPOLDER, het industrieterrein van `s-Gravendeel.

Goede oplossingen werden ingezonden door: Adèle Mannaerts, Alie Lambert, Arend Pruijs, Bert Kreiter, Corrie Siepman, Dan Bolten, Egbert Verweij, Ernest Dierick, Gerda de Smet, Gerrit van Duinen, Harrie van der Avoort, Henk Smit, Ida Muller, Jan Koekebakker, Jan Zweers, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nannie Nieland, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers, Sander Waalboer, Truus van Helden en Wim Brinkhorst.
Iedereen bedankt voor het oplossen en inzenden.


P
Ger - Nieuwleusen
19-4-2021 15:48:03
Puzzelcode:
GZ31

In tegenstelling tot wat in de inleiding is vermeld, heb ik in deze puzzel toch één lidwoord gebruikt. Dank aan de opmerkzame puzzelaarster,


P
Ger - Nieuwleusen
19-4-2021 09:45:38
Puzzelcode:
GZ31

Nog één puzzeltje volgens het concept van Lianne Zopfi met haar toestemming over Dordrecht, dichtbij mijn geboorteplaats `s-Gravendeel. Hierna neemt Lianne haar stokje weer over. Dank aan Lianne, dat ik twee puzzels mocht plaatsen.
Hieronder treft u 9 ‘zinnen’ aan die ieder een anagram vormen van, ’een zaak/soms persoon’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met Dordrecht. Een IJ in de zin is ook een IJ in de naam (één letter). Een I en J in de zin zijn ook een I en J in de naam. Ik gebruik slechts één keer een lidwoord en geen leestekens. Achter de zinnen staat het aantal woorden, anders is het een woord.
Mijn bron is Wikipedia. Hint: U hoeft geen verwijslinks te gebruiken.

A – Ma, boen de schade (2)
B – Cantor wij centen
C – Lof in haar camera (3)
D – P, pak een schop
E – Lange avond, mannen (3)
F – Leve aan hazen
G – Schik loddert (2)
H – Perschef in fles
I – Burgers, rent

Door horizontaal te schuiven met de oplossingen is verticaal ‘iets’ in 's-Gravendeel te lezen. Wikipedia is wat 's-Gravendeel betreft niet zo uitgebreid, daarom heb ik de posities van de letters niet aangegeven.
De 10 oplossingen kunt u insturen tot en met 25 april naar gerdezeeuw45@outlook.com.Er zijn 3 bezoekers in dit gastenboek.