In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Ger - Nieuwleusen
10-5-2021 09:02:28
Puzzelcode:
GZ33

De (mogelijke) oplossingen:

 1. Nieuwegein
 2. Ittervoort
 3. Klarenbeek
 4. Swifterbant
 5. Vlagtwedde
 6. Eenigenburg
 7. Rondeputten
 8. Kortehemmen
 9. Eindhoven
 10. Exloerveen
 11. Ridderkerk
 12. Deurningen

Er was NIKS VERKEERD aan de oplossingen van Adèle Mannaerts, Alie Lambert, Arend Pruijs, Corrie Siepman, Dan Bolten, Gerda De Smet, Harrie van der Avoort, Henk Smit, Ida Muller, Jan de Geus, Jan Koekebakker, Jan Zweers, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nannie Nieland, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers, Roland Peeters, Sander Waalboer, Truus van Helden en Wim Brinkhorst.

Iedereen dank voor het oplossen en inzenden.


P
Ger - Nieuwleusen
3-5-2021 09:44:05
Puzzelcode:
GZ33

Van een twaalftal plaatsnamen zijn de medeklinkers verdwenen. Aan u de taak om die terug te vinden en de plaatsnamen weer volledig te maken. De klinkers staan in de goede volgorde. De provincie waarin de betreffende plaats ligt, is vermeld. Alle plaatsnamen hebben minimaal 9 letters. Ik heb gebruik gemaakt van https://www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek/.
Dan ‘plaats in …..’ . Er zijn bij enkele plaatsen meerdere oplossingen mogelijk. Om de juiste te vinden vormen de beginletters van boven naar beneden weer een duidelijk gegeven.

 1. I E U E E I Utrecht
 2. I E O O Limburg
 3. A E E E Gelderland
 4. I E A Flevoland
 5. A E E Groningen
 6. E E I E U Noord-Holland
 7. O E U E Zeeland
 8. O E E E Friesland
 9. E I O E Noord-Brabant
 10. E O E E E Drenthe
 11. I E E Zuid-Holland
 12. E U I E Overijssel

Oplossingen, de 12 plaatsnamen en de verticale oplossing, kunt u inzenden tot en met 9 mei.Er zijn 3 bezoekers in dit gastenboek.