In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Ger - Nieuwleusen
17-5-2021 09:58:36
Puzzelcode:
GZ34

De (mogelijke) oplossingen:

 1. Isabellahaven
 2. Nessersluis
 3. Scharwoude
 4. Terwinselen
 5. Uiterburen
 6. Rijkevoort
 7. Everdingen *)
 8. Nieuwleusen
 9. Marknesse
 10. Abbengawier
 11. Ammerzoden
 12. Roderwolde

*) Enkele inzenders merkten terecht op dat Everdingen sinds 2002 in Utrecht ligt en niet meer in Zuid-Holland. Het puzzelwoordenboek is wat dit betreft niet bij, daardoor heb ik mij laten misleiden.

Ondanks dat werd aan de verticale oplossing INSTUREN MAAR gevolg gegeven door Adèle Mannaerts, Alie Lambert, Arend Pruijs, Bert Kreiter, Corrie Siepman, Dan Bolten, Gerda De Smet, Harrie van der Avoort, Henk Smit, Ida Muller, Jan de Geus, Jan Koekebakker, Jan Zweers, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nannie Nieland, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers, Roland Peeters, Sander Waalboer, Truus van Helden en Wim Brinkhorst.
Iedereen dank voor het oplossen en inzenden.


P
Ger - Nieuwleusen
10-5-2021 09:04:52
Puzzelcode:
GZ34

Van twaalf plaatsnamen zijn de medeklinkers verdwenen. Aan u de taak om die terug te vinden en de plaatsnamen weer volledig te maken. De klinkers staan in de goede volgorde. De provincie waarin de betreffende plaats ligt, is vermeld. Alle plaatsnamen hebben minimaal 9 letters. Er zijn bij enkele plaatsen meerdere oplossingen mogelijk. Om de juiste te vinden vormen de beginletters van boven naar beneden weer een duidelijk gegeven.

 1. I A E A A E Zeeland
 2. E E U I Utrecht
 3. A O U E Noord-Holland
 4. E I E E Limburg
 5. U I E U E Groningen
 6. IJ E O O Noord-Brabant
 7. E E I E Zuid-Holland
 8. I E U E U E Overijssel
 9. A E E Flevoland
 10. A E A I E Friesland
 11. A E O E Gelderland
 12. O E O E Drenthe
  Oplossingen, de 12 plaatsnamen en de verticale oplossing, kunt u inzenden tot en met 16 mei.


Er zijn 2 bezoekers in dit gastenboek.