In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Ger - Nieuwleusen
24-5-2021 10:40:12
Puzzelcode:
GZ35

De (mogelijke) oplossingen:

 1. Colmschate
 2. Oostindië
 3. Rozendaal
 4. Ruinerweide
 5. Eikenschoor *)
 6. Camperduin
 7. Tollebeek
 8. Hoedekenskerke
 9. Oostvoorne
 10. Eembrugge
 11. Riethorst
 12. Appelscha

*) Enkele inzenders merkten op dat Eikenschoor geen plaats is, maar een straat. Zoals eerder gemeld, baseer ik mijn puzzels op www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek en daarin staat Eikenschoor vermeld als plaats in Noord-Brabant.

De vreugdekreet CORRECT HOERA kon worden geslaakt door Adèle Mannaerts, Alie Lambert, Arend Pruijs, Bert Kreiter, Corrie Siepman, Dan Bolten, Gerda De Smet, Henk Smit, Ida Muller, Jan de Geus, Jan Zweers, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nannie Nieland, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers, Roland Peeters, Sander Waalboer en Truus van Helden.

Iedereen dank voor het oplossen en inzenden.


H
Ger - Nieuwleusen
17-5-2021 14:34:40
Puzzelcode:
GZ35

Zoals al eerder aangegeven, maak ik voor de puzzels gebruik van www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek.


P
Ger - Nieuwleusen
17-5-2021 10:01:19
Puzzelcode:
GZ35

Van twaalf plaatsnamen zijn de medeklinkers verdwenen. Aan u de taak om die terug te vinden en de plaatsnamen weer volledig te maken. De klinkers staan in de goede volgorde. De provincie waarin de betreffende plaats ligt, is vermeld. Alle plaatsnamen hebben minimaal 9 letters. Er zijn bij enkele plaatsen meerdere oplossingen mogelijk. Om de juiste te vinden vormen de beginletters van boven naar beneden weer een duidelijk gegeven.

 1. O A E Overijssel
 2. O O I I E Groningen
 3. O E A A Gelderland
 4. U I E E I E Drenthe
 5. E I E O O Noord-Brabant
 6. A E U I Noord-Holland
 7. O E E E Flevoland
 8. O E E E E E Zeeland
 9. O O O O E Zuid-Holland
 10. E E U E Utrecht
 11. I E O Limburg
 12. A E A Friesland

Oplossingen, de 12 plaatsnamen en de verticale oplossing, kunt u inzenden tot en met 23 mei.U bent de enige bezoeker in dit gastenboek.