In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Ger - Nieuwleusen
31-5-2021 10:45:08
Puzzelcode:
GZ36

De (mogelijke) oplossingen:

 1. Oldeberkoop
 2. Penningsveer
 3. Langenboom
 4. Oosterbeek
 5. Steenplaats
 6. Soestduinen
 7. Illikhoven
 8. Nieuw-Weerdinge
 9. Grijpskerke
 10. Ootmarsum
 11. Kraggenburg
 12. Euvelgunne

Van de volgende inzenders was de OPLOSSING OKE: Adèle Mannaerts, Arend Pruijs, Bert Kreiter, Dan Bolten, Gerda De Smet, Harrie van der Avoort, Henk Smit, Ida Muller, Jan de Geus, Jan Zweers, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nannie Nieland, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers, Roland Peeters, Ruud Rovers, Sander Waalboer, Truus van Helden en Wim Brinkhorst.

Iedereen dank voor het oplossen en inzenden.


P
Ger - Nieuwleusen
24-5-2021 10:42:05
Puzzelcode:
GZ36

Van twaalf plaatsnamen zijn de medeklinkers verdwenen. Aan u de taak om die terug te vinden en de plaatsnamen weer volledig te maken. De klinkers staan in de goede volgorde. De provincie waarin de betreffende plaats ligt, is vermeld. Alle plaatsnamen hebben minimaal 9 letters. Er zijn bij enkele plaatsen meerdere oplossingen mogelijk. Om de juiste te vinden vormen de beginletters van boven naar beneden weer een duidelijk gegeven. Ik maak voor de puzzels gebruik van www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek.

 1. O E E O O Friesland
 2. E I E E Noord-Holland
 3. A E O O Noord-Brabant
 4. O O E E E Gelderland
 5. E E A A Zuid-Holland
 6. O E U I E Utrecht
 7. I I O E Limburg
 8. I E U E E I E Drenthe
 9. IJ E E Zeeland
 10. O O A U Overijssel
 11. A E U Flevoland
 12. E U E U E Groningen

Oplossingen, de 12 plaatsnamen en de verticale oplossing, kunt u inzenden tot en met 30 mei.U bent de enige bezoeker in dit gastenboek.