In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Ger - Nieuwleusen
14-6-2021 09:48:03
Puzzelcode:
GZ38

De (mogelijke) oplossingen:

 1. Austerlitz
 2. Langstraat
 3. Luttelgeest
 4. Ellewoutsdijk
 5. Terpoorten
 6. Westergeest
 7. Apenhuizen
 8. Abeltjeshuis
 9. Luchtenburg
 10. Frederiksoord
 11. Overboeicop
 12. Kortenhoef

De volgende inzenders hebben ALLE TWAALF OK en dus weer een punt verdiend:
Adèle Mannaerts, Bert Kreiter, Corrie Siepman, Dan Bolten, Gerda De Smet, Harrie van der Avoort, Henk Smit, Ida Muller, Jan de Geus, Jan Koekebakker, Jan Zweers, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers, Roland Peeters, Sander Waalboer, Truus van Helden en Wim Brinkhorst.

Iedereen dank voor het oplossen en inzenden.


P
Ger - Nieuwleusen
7-6-2021 09:54:11
Puzzelcode:
GZ38

Van twaalf plaatsnamen zijn de medeklinkers verdwenen. Aan u de taak om die terug te vinden en de plaatsnamen weer volledig te maken. De klinkers staan in de goede volgorde. De provincie waarin de betreffende plaats ligt, is vermeld. Alle plaatsnamen hebben minimaal 9 letters. Er zijn bij enkele plaatsen meerdere oplossingen mogelijk. Om de juiste te vinden vormen de beginletters van boven naar beneden weer een duidelijk gegeven. Ik maak voor de puzzels gebruik van www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek. Mogelijk is een plaatsnaam al in een eerdere puzzel gebruikt.

 1. A U E I Utrecht
 2. A A A Noord-Brabant
 3. U E E E Flevoland
 4. E E O U IJ Zeeland
 5. E O O E Limburg
 6. E E E E Friesland
 7. A E U I E Overijssel
 8. A E E U I Groningen
 9. U E U Gelderland
 10. E E I O O Drenthe
 11. O E O E I O Zuid-Holland
 12. O E O E Noord-Holland

Oplossingen, de 12 plaatsnamen en de verticale oplossing, kunt u inzenden tot en met 13 juni.Er zijn 6 bezoekers in dit gastenboek.