In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Ger - Nieuwleusen
5-7-2021 10:01:57
Puzzelcode:
GZ41

De gezochte renners:

 1. ASGREEN
 2. CAMPENAERTS
 3. ELISSONDE
 4. FROOME
 5. IZAGIRRE
 6. LUTSENKO
 7. LOPEZ
 8. NIEUWENHUIS
 9. NIBALI
 10. O`CONNOR
 11. ROGLIC
 12. VAKOC

Een aantal inzenders zag in eerste instantie de voorwaarde dat de renners uit 12 verschillende landen moesten komen over het hoofd. Uiteindelijk kwam de goede oplossing met de Franse stad FRANCONVILLE van: Adèle Mannaerts, Bert Kreiter, Corrie Siepman, Dan Bolten, Gerda De Smet, Harrie van der Avoort, Henk Smit, Ida Muller, Jan de Geus, Jan Koekebakker, Jan Zweers, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nannie Nieland, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers, Roland Peeters, Ruud Rovers, Sander Waalboer, Truus van Helden en Wim Brinkhorst.

Iedereen dank voor het oplossen en inzenden.


XX
Ger - Nieuwleusen
28-6-2021 11:27:05
Puzzelcode:
GZ41

Het blijkt, dat de lijsten van Jan/Wim en Nico soms afwijkende spelling hanteren. Ik heb de lijst van Jan/Wim gebruikt.


P
Ger - Nieuwleusen
28-6-2021 09:46:06
Puzzelcode:
GZ41

In verband met de start van de Tour de France eenmalig een uitstapje. Het zijn nu 12 aan de Tour deelnemende renners, waarvan de medeklinkers in de achternamen verdwenen zijn. De renners komen uit 12 verschillende landen. U kunt de namen van alle renners vinden in de lijst van Jan/Wim. De beginletters van de 12 namen vormen een anagram van een stad in Frankrijk. Die stad kunt u vinden in het bekende puzzelwoordenboek.

 1. A E E
 2. A E A E
 3. E I O E
 4. O O E
 5. I A I E
 6. U E O
 7. O E
 8. I E U E U I
 9. I A I
 10. O O O
 11. O I
 12. A O

De oplossingen, de 12 namen van de renners en de naam van de Franse stad, kunt u inzenden tot en met 4 juli.U bent de enige bezoeker in dit gastenboek.