In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Ger - Nieuwleusen
12-7-2021 09:14:00
Puzzelcode:
GZ42

De gezochte voetballers:

 1. Alba
 2. Damsgaard
 3. Embolo
 4. Immobile
 5. Kaderabek
 6. Locatelli
 7. Lotomba
 8. Norgaard
 9. Norgaard
 10. Troebin
 11. Walker
 12. Witsel

Uit de beginletters kon de vraag WELK LAND WINT worden gemaakt. Inmiddels weten we het antwoord op deze vraag. Goede oplossingen kwamen van: Adèle Mannaerts, Corrie Siepman, Dan Bolten, Gerda De Smet, Henk Smit, Ida Muller, Jan Zweers, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers, Roland Peeters, Ruud Rovers, Sander Waalboer, Truus van Helden en Wim Brinkhorst.

Iedereen dank voor het oplossen en inzenden.


P
Ger - Nieuwleusen
5-7-2021 13:09:29
Puzzelcode:
GZ42

Aanvulling: de vraag bestaat uit drie woorden van gelijke lengte.


P
Ger - Nieuwleusen
5-7-2021 10:04:05
Puzzelcode:
GZ42

Na het goed bevallen uitstapje naar de Tour de France nu nog een eenmalig uitstapje naar het EK voetbal. Het zijn nu 12 voetballers uit de landen die vrijdag en zaterdag de kwartfinale van het EK hebben gespeeld, waarvan de medeklinkers in de achternamen verdwenen zijn. Uit ieder van de acht landen minimaal een speler. Eén speler komt tweemaal voor. U kunt de namen van de voetballers vinden in het spelersoverzicht van Jan en Wim. De beginletters van de 12 namen vormen een anagram van een actuele vraag.

1 A A
2 A A A
3 E O O
4 I O I E
5 A E A E
6 O A E I
7 O O A
8 O A A
9 O A A
10 O E I
11 A E
12 I E

De oplossingen, de 12 namen van de voetballers en de vraag, kunt u inzenden tot en met 11 juli.Er zijn 5 bezoekers in dit gastenboek.