In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Ger - Nieuwleusen
26-7-2021 10:08:49
Puzzelcode:
GZ44

De gezochte plaatsnamen:

 1. ENUMATIL
 2. NANNINGA
 3. SCHIPBORG
 4. EESVEEN
 5. LOOVEER
 6. TOLLEBEEK
 7. OVERBERG
 8. ONGEREN
 9. ROELEVEEN
 10. KORTGENE
 11. RONDVELD
 12. VOSBERG

De beginletters vormen een anagram van de Groningse plaats KOSTVERLOREN.
Goede oplossingen kwamen van: Corrie Siepman, Dan Bolten, Flin Herfst-van Diepen, Harrie van der Avoort, Henk Smit, Ida Muller, Irene de Boer, Jan de Geus, Jan Zweers, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nannie Nieland, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers, Roland Peeters, Ruud Rovers, Sander Waalboer, Truus van Helden en Wim Brinkhorst.

Iedereen dank voor het oplossen en inzenden.


P
Ger - Nieuwleusen
19-7-2021 10:06:01
Puzzelcode:
GZ44

Van twaalf plaatsnamen zijn de medeklinkers verdwenen. Aan u de taak om die terug te vinden en de plaatsnamen weer volledig te maken. De klinkers staan in de goede volgorde. De provincie waarin de betreffende plaats ligt, is vermeld. Alle plaatsnamen hebben 7, 8 of 9 letters! Er zijn soms meerdere oplossingen mogelijk. Om de juiste te vinden vormen de beginletters een anagram van een plaats in de provincie Groningen. Ik maak voor de puzzels gebruik van www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek. Mogelijk is een plaatsnaam al in een eerdere puzzel gebruikt.

 1. E U A I Groningen
 2. A I A Friesland
 3. I O Drenthe
 4. E E E E Overijssel
 5. O O E E Gelderland
 6. O E E E Flevoland
 7. O E E Utrecht
 8. O E E Noord-Holland
 9. O E E E E Zuid-Holland
 10. O E E Zeeland
 11. O E Noord-Brabant
 12. O E Limburg

Oplossingen, de 12 plaatsnamen en de naam van de plaats van 12 letters in de provincie Groningen, kunt u inzenden tot en met 25 juli.Er zijn 4 bezoekers in dit gastenboek.