In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Ger - Nieuwleusen
2-8-2021 09:49:26
Puzzelcode:
GZ45

De gezochte plaatsnamen:

 1. HOLWIERDE
 2. ELLEBOOG
 3. NIEVEEN
 4. ITTERSUM
 5. IMBOSCH
 6. ZEEWOLDE
 7. OUDEWATER
 8. ANKEVEEN of ABBESTEDE
 9. GOUDERAK
 10. NOORDHOEK
 11. UDENHOUT of ULVENHOUT
 12. SLENAKEN

De beginletters vormen een anagram van de Friese plaats OSINGAHUIZEN.

Goede oplossingen kwamen van: Adèle Mannaerts, Corrie Siepman, Dan Bolten, Flin Herfst-van Diepen, Gerda De Smet, Harrie van der Avoort, Henk Smit, Ida Muller, Irene de Boer, Jan Zweers, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nannie Nieland, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers, Ruud Rovers, Sander Waalboer, Truus van Helden en Wim Brinkhorst.

Iedereen dank voor het oplossen en inzenden.


P
Ger - Nieuwleusen
26-7-2021 10:11:06
Puzzelcode:
GZ45

Van twaalf plaatsnamen zijn de medeklinkers verdwenen. Aan u de taak om die terug te vinden en de plaatsnamen weer volledig te maken. De klinkers staan in de goede volgorde. De provincie waarin de betreffende plaats ligt, is vermeld. Alle plaatsnamen hebben 7, 8 of 9 letters! Er zijn soms meerdere oplossingen mogelijk. Om de juiste te vinden vormen de beginletters een anagram van een plaats in de provincie Friesland. Ik maak voor de puzzels gebruik van www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek. Mogelijk is een plaatsnaam al in een eerdere puzzel gebruikt.

 1. O I E E Groningen
 2. E E O O Friesland
 3. I E E E Drenthe
 4. I E U Overijssel
 5. I O Gelderland
 6. E E O E Flevoland
 7. O U E A E Utrecht
 8. A E E E Noord-Holland
 9. O U E A Zuid-Holland
 10. O O O E Zeeland
 11. U E O U Noord-Brabant
 12. E A E Limburg

Oplossingen, de 12 plaatsnamen en de naam van de plaats van 12 letters in de provincie Friesland, kunt u inzenden tot en met 1 augustus.Er zijn 2 bezoekers in dit gastenboek.