In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Ger - Nieuwleusen
9-8-2021 09:55:28
Puzzelcode:
GZ46

De gezochte plaatsnamen:

 1. OLDEHOVE
 2. CORNWERD
 3. ENGELAND
 4. HOONHORST
 5. APELDOORN of APERLOO
 6. DRONTEN
 7. NOORDEN
 8. TJALLEWAL
 9. TERBREGGE
 10. OVEZANDE
 11. GEENHOVEN
 12. INDEGAAS

De beginletters vormen een anagram van de Drentse plaats NOOITGEDACHT.

Goede oplossingen kwamen van: Adèle Mannaerts, Corrie Siepman, Dan Bolten, Flin Herfst-van Diepen, Gerda De Smet, Harrie van der Avoort, Ida Muller, Jan Zweers, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers, Ruud Rovers, Sander Waalboer en Wim Brinkhorst.

Iedereen dank voor het oplossen en inzenden.


P
Ger - Nieuwleusen
2-8-2021 09:50:48
Puzzelcode:
GZ46

Van twaalf plaatsnamen zijn de medeklinkers verdwenen. Aan u de taak om die terug te vinden en de plaatsnamen weer volledig te maken. De klinkers staan in de goede volgorde. De provincie waarin de betreffende plaats ligt, is vermeld. Alle plaatsnamen hebben 7, 8 of 9 letters! Er zijn soms meerdere oplossingen mogelijk. Om de juiste te vinden vormen de beginletters een anagram van een plaats in de provincie Drenthe. Ik maak voor de puzzels gebruik van www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek. Mogelijk is een plaatsnaam al in een eerdere puzzel gebruikt.

 1. O E O E Groningen
 2. O E Friesland
 3. E E A Drenthe
 4. O O O Overijssel
 5. A E O O Gelderland
 6. O E Flevoland
 7. O O E Utrecht
 8. A E A Noord-Holland
 9. E E E Zuid-Holland
 10. O E A E Zeeland
 11. E E O E Noord-Brabant
 12. I E A A Limburg

Oplossingen, de 12 plaatsnamen en de naam van de plaats van 12 letters in de provincie Drenthe, kunt u inzenden tot en met 8 augustus.Er zijn 5 bezoekers in dit gastenboek.