In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Ger - Nieuwleusen
16-8-2021 10:12:25
Puzzelcode:
GZ47

De gezochte plaatsnamen:

 1. EEKWERD (meerdere mogelijkheden)
 2. VENEKOTEN
 3. COEVORDEN
 4. BOEKELO
 5. HORSSEN
 6. TOLLEBEEK
 7. REMMERDEN
 8. DEN OEVER
 9. LOOSDORP
 10. RENESSE
 11. EEKHOOL
 12. UFFELSE

De beginletters vormen een anagram van de Overijsselse plaats BRUCHTERVELD.

Goede oplossingen kwamen van: Adèle Mannaerts, Corrie Siepman, Dan Bolten, Flin Herfst-van Diepen, Gerda De Smet, Gerrit van Duinen, Harrie van der Avoort, Ida Muller, Irene de Boer, Jan de Geus, Jan Koekebakker, Jan Zweers, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nannie Nieland, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers, Roland Peeters, Ruud Rovers, Sander Waalboer, Truus van Helden en Wim Brinkhorst.

Iedereen dank voor het oplossen en inzenden en graag tot een volgende keer.


P
Ger - Nieuwleusen
9-8-2021 09:57:38
Puzzelcode:
GZ47

Van twaalf plaatsnamen zijn de medeklinkers verdwenen. Aan u de taak om die terug te vinden en de plaatsnamen weer volledig te maken. De klinkers staan in de goede volgorde. De provincie waarin de betreffende plaats ligt, is vermeld. Alle plaatsnamen hebben 7, 8 of 9 letters! Er zijn soms meerdere oplossingen mogelijk. Om de juiste te vinden vormen de beginletters een anagram van een plaats in de provincie Overijssel. Ik maak voor de puzzels gebruik van www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek. Mogelijk is een plaatsnaam al in een eerdere puzzel gebruikt.

 1. E E E Groningen
 2. E E O E Friesland
 3. O E O E Drenthe
 4. O E E O Overijssel
 5. O E Gelderland
 6. O E E E Flevoland
 7. E E E Utrecht
 8. E O E E Noord-Holland
 9. O O O Zuid-Holland
 10. E E E Zeeland
 11. E E O O Noord-Brabant
 12. U E E Limburg

Oplossingen, de 12 plaatsnamen en de naam van de plaats van 12 letters in de provincie Overijssel, kunt u inzenden tot en met 15 augustus.

In verband met mijn komende vakantie is dit voorlopig de laatste puzzel.Er zijn 2 bezoekers in dit gastenboek.