In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Ger - Nieuwleusen
1-11-2021 09:44:13
Puzzelcode:
GZ48

De gezochte plaatsnamen:

 1. MIDWOLDE
 2. ENGWIER
 3. ARMWEIDE
 4. NEERDORP
 5. SILVOLDE
 6. DRONTEN
 7. LAAREIND
 8. EGELSHOEK
 9. ELSBROEK
 10. RILLAND
 11. GROOTLOO
 12. LEEMHORST

De beginletters vormen een anagram van de Gelderse plaats GELDERMALSEN.

Goede oplossingen kwamen van: Adèle Mannaerts, Corrie Siepman, Gerda De Smet, Harrie van der Avoort, Henk Smit, Ida Muller, Jan Zweers, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nannie Nieland, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers, Sander Waalboer en Truus van Helden.

Iedereen dank voor het oplossen en inzenden.


P
Ger - Nieuwleusen
25-10-2021 10:00:18
Puzzelcode:
GZ48

Van twaalf plaatsnamen zijn de medeklinkers verdwenen. Aan u de taak om die terug te vinden en de plaatsnamen weer volledig te maken. De klinkers staan in de goede volgorde. De provincie waarin de betreffende plaats ligt, is vermeld. Alle plaatsnamen hebben 7, 8 of 9 letters! Er zijn soms meerdere oplossingen mogelijk. Om de juiste te vinden vormen de beginletters een anagram van een plaats in de provincie Gelderland. Ik maak voor de puzzels gebruik van www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek. Mogelijk is een plaatsnaam al in een eerdere puzzel gebruikt.

 1. I O E Groningen
 2. E I E Friesland
 3. A E I E Drenthe
 4. E E O Overijssel
 5. I O E Gelderland
 6. O E Flevoland
 7. A A E I Utrecht
 8. E E O E Noord-Holland
 9. E O E Zuid-Holland
 10. I A Zeeland
 11. O O O O Noord-Brabant
 12. E E O Limburg

Oplossingen, de 12 plaatsnamen en de naam van de plaats van 12 letters in de provincie Gelderland kunt u inzenden tot en met 31 oktober.Er zijn 2 bezoekers in dit gastenboek.