In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Ger - Nieuwleusen
15-11-2021 14:18:52
Puzzelcode:
GZ50

Puzzel GZ50 bleek moeilijker te zijn dan ik had ingeschat. Toch is nog een flink aantal puzzelaars erin geslaagd om, soms na vele uren puzzelen, tot een goede oplossing te komen. Ook nu waren er meerdere oplossingen mogelijk. De door mij bedoelde en door de meeste inzenders gevonden oplossing is:

 1. TRANENDAL
 2. INIAHEIDE
 3. ACHTEROM
 4. STEGEREN
 5. WOLFHEZE
 6. TOLLEBEEK
 7. NOORDEN
 8. AAGTDORP
 9. ROLPAAL
 10. NOORDHOEK
 11. ENGELEN
 12. KAFFEBERG
 13. GRUBBENVORST

Uit de beginletters kon WATERINGSKANT (in Noord-Holland) worden gevormd.

Veel respect voor de doorzetters: Adèle Mannaerts, Corrie Siepman, Dan Boiten, Gerda De Smet, Henk Smit, Ida Muller, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers, Sander Waalboer, Truus van Helden en Wim Brinkhorst.

Iedereen dank voor het oplossen en inzenden.


XX
Ger - Nieuwleusen
11-11-2021 13:27:49
Puzzelcode:
GZ50

In verband met een weekendje weg komen de oplossing van GZ50 en de nieuwe puzzel GZ51 wat later dan gebruikelijk a.s. maandag.


P
Ger - Nieuwleusen
8-11-2021 09:58:24
Puzzelcode:
GZ50

Vanwege mijn 50e puzzeltje wijk ik even af van mijn route door de 12 provincies en heb ik de puzzel extra (hopelijk niet te) moeilijk gemaakt.

Deze keer zijn van 13 plaatsnamen de medeklinkers verdwenen. Aan u de taak om die terug te vinden en de plaatsnamen weer volledig te maken. De klinkers staan in de goede volgorde. Van de eerste 12 plaatsen is de provincie waarin de betreffende plaats ligt, vermeld. Al deze plaatsnamen hebben 7, 8 of 9 letters! Van plaats 13 is de provincie niet vermeld en ook het aantal letters niet. Er zijn soms meerdere oplossingen mogelijk. Om de juiste te vinden vormen de beginletters een anagram van een plaats van 13 letters ergens in Nederland. Ik maak voor de puzzels gebruik van www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek. Mogelijk is een plaatsnaam al in een eerdere puzzel gebruikt.

 1. A E A Groningen
 2. I I A E I E Friesland
 3. A E O Drenthe
 4. E E E Overijssel
 5. O E E Gelderland
 6. O E E E Flevoland
 7. O O E Utrecht
 8. A A O Noord-Holland
 9. O A A Zuid-Holland
 10. O O O E Zeeland
 11. E E E Noord-Brabant
 12. A E E Limburg
 13. U E O

Oplossingen, de 13 plaatsnamen en de naam van de plaats van 13 letters, kunt u inzenden tot en met 14 november. Veel succes!Er zijn 3 bezoekers in dit gastenboek.