In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Ger - Nieuwleusen
29-11-2021 10:12:58
Puzzelcode:
GZ52

De gezochte plaatsen:

1 BOERAKKER of ROELAGE
2 LIOESSENS
3 EKEHAAR
4 VELDHOEK
5 POSTHOORN
6 SCHOKLAND
7 KOCKENGEN
8 ROZEWERF of BOVENKERK
9 OOSTHOEK
10 AKKERPUT
11 EEVERSE
12 NIERHOVEN

Uit de beginletters kon BOVENKARSPEL (in Noord-Holland) worden gevormd.

Goede oplossingen kwamen van Corrie Siepman, Dan Bolten, Flin Herfst, Gerda De Smet, Harrie van der Avoort, Henk Smit, Ida Muller, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nannie Nieland, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers, Sander Waalboer, Truus van Helden en Wim Brinkhorst.

Iedereen dank voor het oplossen en inzenden.


P
Ger - Nieuwleusen
22-11-2021 10:23:15
Puzzelcode:
GZ52

Van 12 plaatsnamen zijn de medeklinkers verdwenen. Aan u de taak om die terug te vinden en de plaatsnamen weer volledig te maken. De klinkers staan in de goede volgorde. De provincie waarin de betreffende plaats ligt, is vermeld. Alle plaatsnamen hebben 7, 8 of 9 letters! Er zijn soms meerdere oplossingen mogelijk. Om de juiste te vinden vormen de beginletters een anagram van een plaats in de provincie Noord-Holland. Ik maak voor de puzzels gebruik van www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek. Mogelijk is een plaatsnaam al in een eerdere puzzel gebruikt.

1. O E A E Groningen
2. I O E E Friesland
3. E E A A Drenthe
4. E O E Overijssel
5. O O O Gelderland
6. O A Flevoland
7. O E E Utrecht
8. O E E Noord-Holland
9. O O O E Zuid-Holland
10. A E U Zeeland
11. E E E E Noord-Brabant
12. I E O E Limburg

Oplossingen, de 12 plaatsnamen en de naam van de plaats van 12 letters in de provincie Noord-Holland, kunt u inzenden tot en met 28 november.Er zijn 3 bezoekers in dit gastenboek.