In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Ger - Nieuwleusen
13-12-2021 09:12:27
Puzzelcode:
GZ54

De gezochte plaatsen:

1 EZINGE
2 URETERP
3 ROSWINKEL
4 LANGEVEEN
5 LUNTEREN
6 ALMERE
7 PORTENGEN
8 UITERMEER
9 SMITSHOEK
10 POSTHOORN
11 OETELAAR
12 DIETEREN

Uit de beginletters kon PAULUSPOLDER (in Zeeland) worden gevormd.

Goede oplossingen kwamen van Adèle Mannaerts, Bert Kreiter, Corrie Siepman, Dan Boiten, Flin Herfst, Gerda De Smet, Harrie van der Avoort, Henk Smit, Ida Muller, Jan Koekebakker, Jan Zweers, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nannie Nieland, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers, Sander Waalboer, Truus van Helden en Wim Brinkhorst.

Iedereen dank voor het oplossen en inzenden.


P
Ger - Nieuwleusen
6-12-2021 09:59:01
Puzzelcode:
GZ54

Van 12 plaatsnamen zijn de medeklinkers verdwenen. Aan u de taak om die terug te vinden en de plaatsnamen weer volledig te maken. De klinkers staan in de goede volgorde. De provincie waarin de betreffende plaats ligt, is vermeld. Bijna alle plaatsnamen hebben 7, 8 of 9 letters! Er zijn twee plaatsnamen met 6 letters! Er zijn soms meerdere oplossingen mogelijk. Om de juiste te vinden vormen de beginletters een anagram van een plaats in de provincie Zeeland. Ik maak voor de puzzels gebruik van www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek. Mogelijk is een plaatsnaam al in een eerdere puzzel gebruikt.

 1. E I E Groningen
 2. U E E Friesland
 3. O I E Drenthe
 4. A E E E Overijssel
 5. U E E Gelderland
 6. A E E Flevoland
 7. O E E Utrecht
 8. U I E E E Noord-Holland
 9. I O E Zuid-Holland
 10. O O O Zeeland
 11. O E E A A Noord-Brabant
 12. I E E E Limburg

Oplossingen, de 12 plaatsnamen en de naam van de plaats van 12 letters in de provincie Zeeland, kunt u inzenden tot en met 12 december.Er zijn 2 bezoekers in dit gastenboek.