In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Ger - Nieuwleusen
20-12-2021 10:39:36
Puzzelcode:
GZ55

De gezochte plaatsen (er waren meer mogelijkheden):

1 HUIZINGE
2 OVERBUREN
3 BLOEMBERG
4 STAPHORST
5 CULEMBORG
6 NAGELE
7 OCKHUIZEN
8 ENKHUIZEN
9 ROTTERDAM
10 STROODORP
11 TIGGELT
12 VAESRADE

Uit de beginletters kon VORSTENBOSCH (in Noord-Brabant) worden gevormd.

Goede oplossingen kwamen van Adèle Mannaerts, Bert Kreiter, Corrie Siepman, Dan Boiten, Flin Herfst, Gerda De Smet, Henk Smit, Ida Muller, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers, Sander Waalboer, Truus van Helden en Wim Brinkhorst.

Iedereen dank voor het oplossen en inzenden.


P
Ger - Nieuwleusen
13-12-2021 09:13:37
Puzzelcode:
GZ55

Van 12 plaatsnamen zijn de medeklinkers verdwenen. Aan u de taak om die terug te vinden en de plaatsnamen weer volledig te maken. De klinkers staan in de goede volgorde. De provincie waarin de betreffende plaats ligt, is vermeld. Bijna alle plaatsnamen hebben 7, 8 of 9 letters! Er is één plaatsnaam met 6 letters! Er zijn soms meerdere oplossingen mogelijk. Om de juiste te vinden vormen de beginletters een anagram van een plaats in de provincie Noord-Brabant. Ik maak voor de puzzels gebruik van www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek. Mogelijk is een plaatsnaam al in een eerdere puzzel gebruikt.

 1. U I I E Groningen
 2. O E U E Friesland
 3. O E E Drenthe
 4. A O Overijssel
 5. U E O Gelderland
 6. A E E Flevoland
 7. O U I E Utrecht
 8. E U I E Noord-Holland
 9. O E A Zuid-Holland
 10. O O O Zeeland
 11. I E Noord-Brabant
 12. A E A E Limburg

Oplossingen, de 12 plaatsnamen en de naam van de plaats van 12 letters in de provincie Noord-Brabant, kunt u inzenden tot en met 19 december.Er zijn 4 bezoekers in dit gastenboek.