In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Ger - Nieuwleusen
10-1-2022 09:55:05
Puzzelcode:
GZ58

De gezochte plaatsen:

 1. GEMMENICH
 2. UILENBERG of UITBERGEN
 3. INGOOIGEM
 4. THIRIMONT
 5. LINKEBEEK of LISSEWEGE of LIMELETTE
 6. EIKEVLIET
 7. NEERHAREN
 8. NIEUWMOER of NIEUWRODE
 9. STEENDORP of SLEDDERLO
 10. ROESELARE
 11. MORKHOVEN
 12. EGENHOVEN of ESSENHOEK

Uit de beginletters kon de Belgische plaats INGELMUNSTER worden gevormd.

Goede oplossingen kwamen van Adèle Mannaerts, Corrie Siepman, Dan Bolten, Flin Herfst, Gerda De Smet, Harrie van der Avoort, Henk Smit, Ida Muller, Jan Koekebakker, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers, Sander Waalboer, Truus van Helden en Wim Brinkhorst.

Iedereen dank voor het oplossen en inzenden.


P
Ger - Nieuwleusen
3-1-2022 10:11:00
Puzzelcode:
GZ58

Van 12 plaatsnamen zijn de medeklinkers verdwenen. Aan u de taak om die terug te vinden en de plaatsnamen weer volledig te maken. De klinkers staan in de goede volgorde. Alle plaatsen liggen in België. Alle plaatsnamen hebben 9 letters. Er zijn soms meerdere oplossingen mogelijk. Om de juiste te vinden vormen de beginletters een anagram van een plaats in België. Ik maak voor de puzzels gebruik van www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek.

 1. E E I
 2. U I E E
 3. I O O I E
 4. I I O
 5. I E E E
 6. E I E I E
 7. E E A E
 8. I E U O E
 9. E E O
 10. O E E A E
 11. O O E
 12. E E O E

Oplossingen, de 12 plaatsnamen en de naam van de plaats van 12 letters, kunt u inzenden tot en met 9 januari.Er zijn 3 bezoekers in dit gastenboek.