In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Ger - Nieuwleusen
17-1-2022 09:58:29
Puzzelcode:
GZ59

De gezochte plaatsen:

 1. AUGSBURG
 2. ALTDORF
 3. BIELEFELD
 4. DÜSSELDORF
 5. EMMERIK
 6. GEROLSTEIN
 7. GIESSEN
 8. MANNHEIM
 9. NEURENBERG
 10. REGENSBURG
 11. UELSEN

Uit de beginletters kon de Duitse plaats MAAGDENBURG worden gevormd.

Goede oplossingen kwamen van Adèle Mannaerts, Bert Kreiter, Corrie Siepman, Dan Bolten, Gerda De Smet, Harrie van der Avoort, Henk Smit, Ida Muller, Jan Koekebakker, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers, Sander Waalboer, Truus van Helden en Wim Brinkhorst.

Iedereen dank voor het oplossen en inzenden.


P
Ger - Nieuwleusen
10-1-2022 09:56:00
Puzzelcode:
GZ59

Van 11 plaatsnamen zijn de medeklinkers verdwenen. Aan u de taak om die terug te vinden en de plaatsnamen weer volledig te maken. De klinkers staan in de goede volgorde. Alle plaatsen liggen in Duitsland. De plaatsnamen hebben 6 (1), 7 (3), 8 (2), 9 (1) of 10 (4) letters. Er zijn soms meerdere oplossingen mogelijk. Om de juiste te vinden vormen de beginletters een anagram van een plaats in Duitsland. Ik maak voor de puzzels gebruik van www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek.

 1. A U U
 2. A O
 3. I E E E
 4. U E O
 5. E E I
 6. E O E I
 7. I E E
 8. A E I
 9. E U E E
 10. E E U
 11. U E E

Oplossingen, de 11 plaatsnamen en de naam van de plaats van 11 letters, kunt u inzenden tot en met 16 januari.Er zijn 3 bezoekers in dit gastenboek.