In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Ger - Nieuwleusen
24-1-2022 10:01:51
Puzzelcode:
GZ60

De gezochte plaatsen:

 1. AURILLAC
 2. ANGOULEME
 3. CHARTRES
 4. CHERBOURG
 5. ENSIVAL
 6. NARBONNE
 7. NANTERRE
 8. ORLEANS
 9. ROCHEFORT
 10. SOUILLAC
 11. SAINT TROPEZ

Uit de beginletters kon de Franse plaats CARCASSONNE worden gevormd.

Goede oplossingen kwamen van Adèle Mannaerts, Bert Kreiter, Corrie Siepman, Dan Bolten, Emma de Boer, Flin Herfst, Gerda De Smet, Harrie van der Avoort, Henk Smit, Jan Zweers, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers, Sander Waalboer, Truus van Helden en Wim Brinkhorst.

Iedereen dank voor het oplossen en inzenden.


P
Ger - Nieuwleusen
17-1-2022 09:59:30
Puzzelcode:
GZ60

Van 11 plaatsnamen zijn de medeklinkers verdwenen. Aan u de taak om die terug te vinden en de plaatsnamen weer volledig te maken. De klinkers staan in de goede volgorde. Alle plaatsen liggen in Frankrijk. De plaatsnamen hebben 7, 8, 9 of 11 letters. Er zijn soms meerdere oplossingen mogelijk. Om de juiste te vinden vormen de beginletters een anagram van een plaats in Frankrijk. Ik maak voor de puzzels gebruik van www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek.

 1. A U I A
 2. A O U E E
 3. A E
 4. E O U
 5. E I A
 6. A O E
 7. A E E
 8. O E A
 9. O E O
 10. O U I A
 11. A I O E

Oplossingen, de 11 plaatsnamen en de naam van de plaats van 11 letters, kunt u inzenden tot en met 23 januari.Er zijn 3 bezoekers in dit gastenboek.