In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

XX
Ger - Nieuwleusen
8-2-2022 20:38:19
Puzzelcode:
GZ62

Wim, wil je aan de oplossers van GZ62 toevoegen Theo Bertram? Bij voorbaat dank.


O
Ger - Nieuwleusen
7-2-2022 10:25:33
Puzzelcode:
GZ62

De gezochte plaatsen:

 1. ALICANTE
 2. DENIA
 3. ELMIRA / EIBAR
 4. ELCHE
 5. NAVIA
 6. OURENSE
 7. PENISCOLA
 8. RONDA
 9. TAARAGONA
 10. VALLADOLID

Uit de beginletters kon de Spaanse plaats PONTEVEDRA worden gevormd.

Goede oplossingen kwamen van Adèle Mannaerts, Bert Kreiter, Corrie Siepman, Dan Bolten, Flin Herfst, Gerda De Smet, Henk Smit, Ida Muller, Irene de Boer, Jan de Geus, Jan Koekebakker, Jan Zweers, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nannie Nieland, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers, Sander Waalboer en Truus van Helden.

Iedereen dank voor het oplossen en inzenden.


P
Ger - Nieuwleusen
31-1-2022 09:44:55
Puzzelcode:
GZ62

Van 10 plaatsnamen zijn de medeklinkers verdwenen. Aan u de taak om die terug te vinden en de plaatsnamen weer volledig te maken. De klinkers staan in de goede volgorde. Alle plaatsen liggen in Spanje. Er zijn soms meerdere oplossingen mogelijk. Om de juiste te vinden vormen de beginletters een anagram van een plaats in Spanje. Ik maak voor de puzzels gebruik van www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek.

 1. A I A E
 2. E I A
 3. E I A
 4. E E
 5. A I A
 6. O U E E
 7. E I O A
 8. O A
 9. A A O A
 10. A A O I

Oplossingen, de 10 plaatsnamen en de naam van de plaats van 10 letters, kunt u inzenden tot en met 6 februari.U bent de enige bezoeker in dit gastenboek.