In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Ger - Nieuwleusen
14-2-2022 09:51:48
Puzzelcode:
GZ63

De gezochte plaatsen:

1 ADELBODEN
2 ADLIGENSWIL
3 DALLIKON
4 LAUSANNE
5 NEUCHATEL
6 INTRAGNA
7 RIAZZINO
8 DIEGTEN
9 RIEDERALP
10 VILLIERS
11 LOCARNO
12 GOTTLIEBEN

Uit de beginletters kon de Zwitserse plaats GRANDVILLARD worden gevormd.

Goede oplossingen kwamen van Adèle Mannaerts, Bert Kreiter, Corrie Siepman, Dan Bolten, Flin Herfst, Gerda De Smet, Henk Smit, Ida Muller, Irene de Boer, Jan Zweers, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nannie Nieland, Nico Looije, Pieter Schobers, Sander Waalboer, Theo Bertram en Truus van Helden.

Iedereen dank voor het oplossen en inzenden.


P
Ger - Nieuwleusen
7-2-2022 10:26:46
Puzzelcode:
GZ63

Van 12 plaatsnamen zijn de medeklinkers verdwenen. Aan u de taak om die terug te vinden en de plaatsnamen weer volledig te maken. De klinkers staan in de goede volgorde. Alle plaatsen liggen in Zwitserland. Alle plaatsen hebben minimaal 7 letters. Er zijn soms meerdere oplossingen mogelijk. Om de juiste te vinden vormen de beginletters een anagram van een plaats in Zwitserland. Ik maak voor de puzzels gebruik van www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek.

 1. A E O E
 2. A I E I
 3. A I O
 4. A U A E
 5. E U A E
 6. I A A
 7. I A I O
 8. I E E
 9. I E E A
 10. I I E
 11. O A O
 12. O I E E

Oplossingen, de 12 plaatsnamen en de naam van de plaats van 12 letters, kunt u inzenden tot en met 13 februari.U bent de enige bezoeker in dit gastenboek.