In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Ger - Nieuwleusen
28-2-2022 10:05:47
Puzzelcode:
GZ65

De gezochte plaatsen:

1 RANAGHAN / RATHANGAN / RATHFARNHAM
2 RATHOWEN
3 ALLENWOOD
4 ARDCLOUGH
5 GLENCULLEN
6 ENNIS
7 NEWBRIDGE
8 LISCANNOR
9 INNISCRONE
10 CLONSILLA
11 LOUGHMORE

Uit de beginletters kon de Ierse plaats CARRIGALLEN worden gevormd.

Goede oplossingen kwamen van Adèle Mannaerts, Bert Kreiter, Corrie Siepman, Dan Bolten, Flin Herfst, Gerda De Smet, Harrie van der Avoort, Henk Smit, Ida Muller, Irene de Boer, Jan Koekebakker, Jan Zweers, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers, Sander Waalboer, Theo Bertram en Truus van Helden.

Iedereen dank voor het oplossen en inzenden.


P
Ger - Nieuwleusen
21-2-2022 09:53:27
Puzzelcode:
GZ65

Van 11 plaatsnamen zijn de medeklinkers verdwenen. Aan u de taak om die terug te vinden en de plaatsnamen weer volledig te maken. De klinkers staan in de goede volgorde. Alle plaatsen liggen in Ierland. Eén plaats heeft 5 letters, alle andere plaatsen hebben minimaal 8 letters. Er zijn soms meerdere oplossingen mogelijk. Om de juiste te vinden vormen de beginletters een anagram van een plaats in Ierland. Ik maak voor de puzzels gebruik van www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek.

1 A A A
2 A O E
3 A E O O
4 A O U
5 E U E
6 E I
7 E I E
8 I A O
9 I I O E
10 O I A
11 O U O E

Oplossingen, de 11 plaatsnamen en de naam van de plaats van 11 letters, kunt u inzenden tot en met 27 februari.U bent de enige bezoeker in dit gastenboek.