In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Ger - Nieuwleusen
11-4-2022 10:02:53
Puzzelcode:
GZ71

De gezochte plaatsen:

1 SAASFEE
2 ACHSETEN / APPENZELL
3 ADELBODEN
4 ENGELBERG
5 TESSERETE
6 MEIRINGEN
7 RIAZZINO
8 INTERLAKEN
9 NIEDERWALD
10 IMMENSEE

Uit de beginletters kon de Zwitserse plaats MARIASTEIN worden gevormd.

Goede oplossingen kwamen van Adèle Mannaerts, Corrie Siepman, Dan Bolten, Flin Herfst, Gerda De Smet, Harrie van der Avoort, Henk Smit, Ida Muller, Irene de Boer, Jan Koekebakker, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nan Unsal, Nannie Nieland, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers, Sander Waalboer, Simen Hoving, Truus van Helden en Wim Brinkhorst.

Iedereen dank voor het oplossen en inzenden.


P
Ger - Nieuwleusen
4-4-2022 10:01:41
Puzzelcode:
GZ71

Van 10 plaatsnamen in Zwitserland zijn de medeklinkers verdwenen. Aan u de taak om die terug te vinden en de plaatsnamen weer volledig te maken. De klinkers staan in de goede volgorde. Alle plaatsen hebben minimaal 7 letters. Er zijn soms meerdere oplossingen mogelijk. Om de juiste te vinden vormen de beginletters een anagram van een plaats in Zwitserland. Ik maak voor de puzzels gebruik van www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek.

1 A A E E
2 A E E
3 A E O E
4 E E E
5 E E E E
6 E I I E
7 I A I O
8 I E A E
9 I E E A
10 I E E E

Oplossingen, de 10 plaatsnamen en de naam van de plaats van 10 letters, kunt u inzenden tot en met 10 april.Er zijn 2 bezoekers in dit gastenboek.