In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Ger - Nieuwleusen
18-4-2022 09:51:17
Puzzelcode:
GZ72

De gezochte plaatsen:

1 LAMPERNISSE
2 SAUVAGEMONT
3 TESSENDERLO
4 EREMBODEGEM
5 EIGENBRAKEL
6 EIGENBILZEN
7 GRIMBIEMONT
8 PORCHERESSE / PLOEGSTEERT
9 ROMERSHOVEN
10 OUDEKAPELLE
11 TRUIELINGEN

Uit de beginletters kon de Belgische plaats PLOEGSTEERT worden gevormd.

Goede oplossingen kwamen van Adèle Mannaerts, Corrie Siepman, Dan Bolten, Flin Herfst, Gerda De Smet, Harrie van der Avoort, Henk Smit, Ida Muller, Jan de Geus, Jan Koekebakker, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nannie Nieland, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers, Sander Waalboer, Simen Hoving, Truus van Helden en Wim Brinkhorst.

Iedereen dank voor het oplossen en inzenden.


P
Ger - Nieuwleusen
11-4-2022 10:04:08
Puzzelcode:
GZ72

Van 11 plaatsnamen in België zijn de medeklinkers verdwenen. Aan u de taak om die terug te vinden en de plaatsnamen weer volledig te maken. De klinkers staan in de goede volgorde. Alle plaatsen hebben 11 letters. Er zijn soms meerdere oplossingen mogelijk. Om de juiste te vinden vormen de beginletters een anagram van een plaats in België. Ik maak voor de puzzels gebruik van www.mijnwoordenboek.nl/puzzelwoordenboek.

1 A E I E
2 A U A E O
3 E E E O
4 E E O E E
5 E I E A E
6 E I E I E
7 I I E O
8 O E E E
9 O E O E
10 O U E A E E
11 U I E I E

Oplossingen, de 11 plaatsnamen en de naam van de plaats van 11 letters, kunt u inzenden tot en met 17 april.Er zijn 3 bezoekers in dit gastenboek.