In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Lianne E-L
25-11-2020 09:52:11
Puzzelcode:
LZ165

De negen namen van, ’een zaak/soms persoon ’, die in de breedste zin van het woord te maken hebben met Amsterdam:

 1. Eberhard van der Laan
 2. Johan Cruijff ArenA
 3. Grachtengordel
 4. Stedelijk Museum
 5. Waterlooplein
 6. Van Gogh Museum
 7. Nationaal Monument
 8. P.C.Hooftstraat

BEGIJNHOF

Oplossers:
Adèle Mannaerts; Alie Lambert; Arend Pruijs; Bert Kreiter; Corrie Siepman; Egbert Verweij; Ernest Dierick; Ger de Zeeuw; Gerda de Smet; Gerrit van Duinen; Harrie van der Avoort; Henk Smit; Ida Muller; Jan de Geus; Jan Koekebakker; Jan Zweers; Kees Leenheer; Leo en Ria Le Large; Lisan Sanders; Martin Friedeman; Nannie Nieland; Nico Looije; Paulus Stikkelorum; Pieter Schobers; Roland Peeters; Sander Waalboer; Truus van Helden; Wim Brinkhorst.


P
Lianne E-L
18-11-2020 13:38:32
Puzzelcode:
LZ165

Correctie: De letters A(2), B(14), C(1), D(7), E(13), F(7),G(5), H(6) van de gevonden namen, vormen een negende bezienswaardigheid.
De 9 oplossingen insturen tot en met 24 november.


P
Lianne E-L
18-11-2020 09:36:06
Puzzelcode:
LZ165

Waar wonen de trouwe gasten van het PG?

Nu de coronaregels weer wat versoepeld worden durf ik het wel aan om een bezoek te brengen aan Amsterdam, de woonplaats van Egbert Verweij.
Hieronder treft u 8 ‘zinnen’ aan die ieder een anagram vormen van, ’een zaak/soms persoon (maar hoeft dus niet) ’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met Amsterdam. Een IJ in de zin is ook een IJ in de naam(één letter). Een I en J in de zin zijn ook een I en J in de naam. Ik gebruik geen lidwoorden en leestekens. Achter de zinnen staat het aantal woorden, anders is het een woord.
Mijn bron is Wikipedia.

 1. Naderhand leverbaar.(4)
 2. Juf, rij er af noch aan!(3)
 3. Langer gedrocht.
 4. Kus me , ijdele muts!(2)
 5. Loopt alweer in.
 6. Hum, nog vage mus.(3)
 7. Monomaan luitenant.(2)
 8. Pracht afstoot!

De letters A(2), B(14), C(1), D(7), E(13), F(7),G(5), H(6) van de gevonden namen, vormen een negende bezienswaardigheid.
De 9 oplossingen insturen tot en met 24 november.Er zijn 3 bezoekers in dit gastenboek.