In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Lianne E-L
3-2-2021 11:09:32
Puzzelcode:
LZ168

De zeven namen van, ’een zaak/soms persoon ’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met Haarlem:

 1. Sint-Bavokerk
 2. Toneelschuur
 3. Spaarnestad
 4. Barteljorisstraat
 5. Haarlemmerhout
 6. Amsterdamse Poort
 7. Raakskwartier
  En nummer 8 is Bosbeek in Heemstede.

Oplossers:
Adèle Mannaerts; Alie Lambert; Arend Pruijs; Bert Kreiter; Corrie Siepman; Egbert Verweij; Ernest Dierick; Ger de Zeeuw; Gerda de Smet; Gerrit van Duinen; Harrie van der Avoort; Henk Smit; Ida Muller; Jan de Geus; Jan Koekebakker; Jan Zweers; Lisan Sanders; Leo en Ria Le Large; Martin Friedeman; Nannie Nieland; Nico Looije; Paulus Stikkelorum; Pieter Schobers; Roland Peeters; Sander Waalboer; Truus van Helden; Wim Brinkhorst.


P
Lianne E-L
27-1-2021 11:34:49
Puzzelcode:
LZ168

Waar wonen de trouwe gasten van het PG?
Om het u als oplossers niet te moeilijk te maken heb ik de opzet iets gewijzigd.
De gegeven zinnen gaan over een grote stad ,vaak hoofdstad van de provincie, waarin de puzzeltjesgast woont en het verticaal te vormen woord heeft verband met zijn/haar woonplaats.
Dit keer gaan we op bezoek bij Henk Smit uit
Heemstede, gelegen nabij het mooie Haarlem.
Hieronder treft u 7 ‘zinnen’ aan die ieder een anagram vormen van, ’een zaak/soms persoon (maar hoeft dus niet) ’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met Haarlem. Een IJ in de zin is ook een IJ in de naam (één letter). Een I en J in de zin zijn ook een I en J in de naam. Ik gebruik geen lidwoorden (en leestekens. Achter de zinnen staat het aantal woorden van de oplossing, anders is het een woord.
Mijn bron is Wikipedia. Hint: U hoeft geen verwijslinks te gebruiken. Kennis van Monopoly kan een voordeel zijn.

 1. Bink stak over.
 2. En toch lesuur.
 3. Dans es apart.
 4. Ja, terrorist als abt.
 5. Haalt meer humor.
 6. Smeer pot mostaard(2)
 7. Waar is kerkrat?

De letters A(5), B(2), C(1), D(1), E(6) F(5) G(4) van de gevonden namen, vormen de naam van een landgoed in Heemstede. De 8 oplossingen insturen tot en met 2 februari.Er zijn 2 bezoekers in dit gastenboek.