In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Lianne E-L
31-3-2021 09:50:13
Puzzelcode:
LZ170

De negen namen van, ’een zaak/soms persoon ’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met Brussel:
A.Atomium
B.Belgisch Stripmuseum
C.Europese hoofdstad
D.Koning Boudewijnstadion
E.Manneken Pis
F.Berlaymontgebouw
G.Noordruimte
H.Kathedraal van Sint-Michiel en Sint-Goedele

En verticaal:(de) abdijkerk in Grimbergen.

Oplossers:
Adèle Mannaerts; Alie Lambert; Arend Pruijs; Bert Kreiter; Corrie Siepman; Egbert Verweij; Ernest Dierick; Ger de Zeeuw; Gerda de Smet; Gerrit van Duinen; Harrie van der Avoort; Henk Smit; Ida Muller; Jan Koekebakker; Jan Zweers; Leo en Ria Le Large; Martin Friedeman; Nannie Nieland; Nico Looije; Paulus Stikkelorum; Pieter Schobers; Roland Peeters; Sander Waalboer; Truus van Helden; Wim Brinkhorst.


P
Lianne E-L
24-3-2021 09:51:56
Puzzelcode:
LZ170

Waar wonen de trouwe gasten van het PG?

Voor ons laatste uitstapje in deze reeks gaan we de grens over naar onze zuiderburen waar Gerda de Smet woont in het mooie Grimbergen.
Omdat Gerda als Vlaamse altijd zo bewonderenswaardig de Nederlandse puzzeltjes oplost mag zij wel eens in het zonnetje gezet worden. We bezoeken daarvoor de hoofdstad Brussel waarmee Gerda ook nauwe banden heeft.
Hieronder treft u 8 ‘zinnen’ aan die ieder een anagram vormen van, ’een zaak/soms persoon’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met Brussel. Een IJ in de zin is ook een IJ in de naam(één letter). Een I en J in de zin zijn ook een I en J in de naam. Ik gebruik geen lidwoorden en leestekens. Achter de zinnen staat het aantal woorden, anders is het een woord.
Mijn bron is Wikipedia.
Hint: U hoeft geen verwijslinks te gebruiken.

A.Oma muit.
B.Summier geblust schip.(2)
C.Poets hoed ouders af!(2)
D.Duik ongewoon bijstand in.(2)
E.Mensen in pak.(2)
F.Oom Leen wurgt baby.
G.Domoren ‘r uit!
H.En ’n kale dichter mat veiligheidssloten aan. (5)

De letters A(1), B(1), C(13), D(13), E(6), F(2), G(4), H(1) van de gevonden namen, vormen een negende bezienswaardigheid in Grimbergen.

De 9 namen insturen tot en met 30 maart.Er zijn 4 bezoekers in dit gastenboek.