In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die afwijkt van de puzzels waarvoor elders binnen JCS (Huispuzzels, Zoeksnor) een plek is.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

P
Lianne E-L
21-7-2021 09:44:20
Puzzelcode:
LZ174

Voor dit uitstapje nodig ik u uit mee te gaan naar Rome. Hieronder treft u 7 ‘zinnen’ aan die ieder een anagram vormen van, ’een zaak/soms persoon’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met Rome. Ik gebruik geen lidwoorden(tenzij ze bij de oplossing horen, dus middenin staan) en leestekens. Achter de zinnen staat het aantal woorden, anders is het een woord.
Hint: Mijn bron is Wikipedia inclusief de inhoud van de verwijslink: ‘Zie Lijst van bezienswaardigheden van Rome voor het hoofdartikel over dit onderwerp.’
Om het niet te moeilijk te maken, bevat elke oplossing minstens een Nederlands woord(deel).

A. Egbert, lunchen!
B. Onterf invité!
C. Ik bestel Iers pianist.
D. Baant meccano omver (3)
E. Ex, spiek ’s Latijn!(2)
F. Apen stappen ras.(2)
G. Miraculeus zuur in Vaals (4)

De letters A(11), B(7), C(16), D(6), E(1), F(1) G(17, 2 en 8) van de gevonden namen, vormen een achtste bezienswaardigheid in Rome.
De 8 namen kunt u inzenden tot en met 27 juli.