In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Lianne E-L
19-1-2022 09:52:06
Puzzelcode:
LZ180

De negen namen van, ’een zaak/soms persoon ’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met Zwolle:

 1. Dominicanenkerk
 2. Potgietersingel
 3. Sassenpoort
 4. Pelsertoren
  E .Hanzestad
 5. Korte Ademhalingssteeg
 6. Museum de Fundatie
 7. Blauwvingers
  Verticaal Drostenhuis

Oplossers:
Adèle Mannaerts; Alie Lambert; Bert Kreiter; Corrie Siepman; Egbert Verweij; Emma de Boer; Ernest Dierick; Flin Herfst; Ger de Zeeuw; Gerda de Smet; Harrie van der Avoort; Henk Smit; Ida Muller; Irene de Boer; Jan Koekebakker; Jan Zweers; Leo en Ria Le Large; Martin Friedeman; Nan Unsal; Nico Looije; Paulus Stikkelorum; Pieter Schobers; Sander Waalboer; Truus van Helden; Wim Brinkhorst


P
Lianne E-L
12-1-2022 09:46:19
Puzzelcode:
LZ180

In verband met deze onzekere tijd blijven we in eigen land en gaan een kijkje nemen in de stad Zwolle waar ons aller Corry, oprichtster van JCS woont en daar zeer nauw betrokken is bij oplossing C.
Hieronder treft u 8 ‘zinnen’ aan die ieder een anagram vormen van, ’een zaak/soms persoon’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met Zwolle. Ik gebruik geen lidwoorden(tenzij ze bij de oplossing horen, dus middenin staan) en leestekens. Achter de zinnen staat het aantal woorden, anders is het één woord.
Hint: Mijn bron is Wikipedia.

A.Kink in de romance.
B.Gelige stoptrein.
C.Oosters span.
D.Leer sporten!
E.Zendt haas!
F.Inderhaast gelokte gems.(2)
G.Adem de neus muf uit.(3)
H.Brein was vlug.

De letters A(1 en 14), B(2), C(1), D(7 en 10), E(3), F(10),G(2), H(7 en 12) van de gevonden namen, vormen een negende bezienswaardigheid in Zwolle.

De negen namen opsturen tot en met 18 januari.U bent de enige bezoeker in dit gastenboek.