In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Lianne E-L
16-2-2022 11:13:46
Puzzelcode:
LZ181

De acht namen van, ’een zaak/soms persoon ’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met (de stad) Groningen :

 1. Gedempte Kattendiep
 2. Korenbeurs
 3. Martinitoren
 4. Sint-Jozefkathedraal
 5. Gasuniegebouw
 6. Hooghoudt
 7. Noorderslag-festival
  Verticaal: Euroborg

Oplossers:
Adèle Mannaerts; Alie Lambert; Bert Kreiter; Corrie Siepman; Egbert Verweij; Ernest Dierick; Flin Herfst; Ger de Zeeuw; Gerda de Smet; Henk Smit; Ida Muller; Irene de Boer; Jan Koekebakker; Jan Zweers; Leo en Ria Le Large; Martin Friedeman; Nannie Nieland; Nico Looije; Paulus Stikkelorum; Pieter Schobers; Sander Waalboer; Theo Bertram; Truus van Helden.


P
Lianne E-L
9-2-2022 09:27:35
Puzzelcode:
LZ181

We blijven in Nederland en gaan een kijkje nemen in (de stad) Groningen.
Hieronder treft u 7 ‘zinnen’ aan die ieder een anagram vormen van, ’een zaak/soms persoon’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met Groningen. Ik gebruik geen lidwoorden(tenzij ze bij de oplossing horen, dus middenin staan) en leestekens. Achter de zinnen staat het aantal woorden, anders is het één woord.
Hint: Mijn bron is Wikipedia.

 1. Ge mepte dat petekind.(2)
 2. Kreun ’s ober.
 3. Train in ’t moer.
 4. Sjort Aziaten halfdek.
 5. Oei, ga nu weg bus!
 6. Hou Hotdog.
 7. Loosden alras ’t vergif(2 of met verbindingsstreepje)

De letters A(2), B(8), C(3), D(6), E(10), F(2),G(4 en 11),) van de gevonden namen, vormen een achtste bezienswaardigheid in Groningen.

De 8 woorden inzenden tot en met 15 februari.Er zijn 3 bezoekers in dit gastenboek.