In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Lianne E-L
23-3-2022 11:18:16
Puzzelcode:
LZ182

De acht namen van, ’een zaak/soms persoon ’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met (de stad) Leiden :

A.Stedelijk Museum De Lakenhal
B.Eurotransplant
C.Burcht van Leiden
D.Haarlemmerstraat
E.Hortus Botanicus Leiden
F.Rapenburg
G.Gemeenlandshuis van Rijnland
Verticaal:sleutelstad

Oplossers:
Adèle Mannaerts; Alie Lambert; Corrie Siepman; Egbert Verweij; Flin Herfst; Ger de Zeeuw; Gerda de Smet; Harrie van der Avoort; Henk Smit; Ida Muller; Irene de Boer; Jan de Geus; Jan Koekebakker; Jan Zweers; Leo en Ria Le Large; Martin Friedeman; Nannie Nieland; Nico Looije; Paulus Stikkelorum; Pieter Schobers; Sander Waalboer; Truus van Helden; Wim Brinkhorst.

Enkele wetenswaardigheden gemeld door inzenders i.v.m. Leiden. Jan Koekebakker woont er, Jan de Geus en Jan Zweers hebben er gestudeerd en Sander Waalboer heeft er zijn eerste boosterprik gehaald!


P
Lianne E-L
16-3-2022 09:26:58
Puzzelcode:
LZ182

Deze keer gaat ons uitstapje naar de stad Leiden, waar we ook even de dochter van Flin Herfst en/of de zoon van Sander Waalboer kunnen bezoeken!
Hieronder treft u 7 ‘zinnen’ aan die ieder een anagram vormen van, ’een zaak/soms persoon’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met Leiden. Ik gebruik geen lidwoorden(tenzij ze bij de oplossing horen, dus middenin staan) en leestekens. Achter de zinnen staat het aantal woorden, anders is het één woord.
Hint: Mijn bron is Wikipedia.

  1. Hij kuste, kleedde lummels aan.(4)
  2. Tart nu nalopers!
  3. Vier luchtbanden.(3)
  4. Martelares at ‘r ham.
  5. Stuurse nachtblinde ooi(3)
  6. Rang puber
  7. Asmannen huldigden slavernij.(3)

De letters A(1,6), B(1,2), C(6,11), D(5), E(6,9), F(2), G(10) van de gevonden namen, vormen een achtste connectie met Leiden.

De 8 woorden inzenden tot en met 22 maart.Er zijn 3 bezoekers in dit gastenboek.