In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Lianne E-L
6-7-2022 09:50:54
Puzzelcode:
LZ185

De acht namen van, ’een zaak/soms persoon ’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met Hamburg:

 1. Elbphilharmonie
 2. Gustav Mahler-Museum
 3. Nationale Park Hamburgse Waddenzee
 4. Sint-Catharinakerk
 5. St.Pauli-Elbtunnel
 6. Bismarck-Monument
 7. Volksparkstadion
  Verticaal:havenstad

Oplossers:
Adèle Mannaerts; Alie Lambert; Bert Kreiter; Corrie Siepman; Egbert Verweij; Gerda de Smet; Harrie van der Avoort; Henk Smit; Ida Muller; Irene de Boer; Jan Zweers; Leo en Ria Le Large; Martin Friedeman; Nan Unsal; Nannie Nieland; Nico Looije; Paulus Stikkelorum; Pieter Schobers; Sander Waalboer; Simen Hoving; Truus van Helden; Wim Brinkhorst.


P
Lianne E-L
29-6-2022 09:35:52
Puzzelcode:
LZ185

Vandaag maken we een stedentrip naar Hamburg. Hieronder treft u 7 ‘zinnen’ aan die ieder een anagram vormen van, ’een zaak/soms persoon’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met Hamburg. Ik gebruik geen lidwoorden(tenzij ze bij de oplossing horen, dus middenin staan) en leestekens. Achter de zinnen staat het aantal woorden, anders is het één woord. Om het niet te moeilijk te maken, bevat elke oplossing minstens een Nederlands woord(deel).
Hint: Mijn bron is Wikipedia.

 1. Hierom pillen, bah!
 2. Heus mam, leg muur vast.(2)
 3. Ik ben met uw Hongaarse zadelpaarden. (4)
 4. En kaart kritisch na!
 5. Lult na buitenspel.(2)
 6. M’n amice bromt knus.(2)
 7. Pak likdoorns vast!

De letters A(5,9), B(6,11), C(1), D(1), E(2), F(5), G(13) van de gevonden namen, vormen een achtste woord dat toepasselijk is op Hamburg.

De 8 woorden inzenden tot en met 5 juli.Er zijn 3 bezoekers in dit gastenboek.