In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Lianne E-L
31-8-2022 09:36:03
Puzzelcode:
LZ189

De acht namen van, ’een zaak/soms persoon ’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met Gent:

A.Station Gent-Sint-Pieters
B.Citadelpark
C.Oude vismijn
D.Gravensteen
E.Arteveldetoren
F.Geeraard de Duivelsteen
G.Museum voor Schone Kunsten
H.Sint-Baafskathedraal
Verticaal: Prinsenhof.

Oplossers:
Adèle Mannaerts; Alie Lambert; Bert Kreiter; Corrie Siepman; Flin Herfst; Gerda de Smet; Henk Smit; Ida Muller; Irene de Boer; Jan de Geus; Jan Koekebakker; Jan Zweers; Leo en Ria Le Large; Martin Friedeman; Nan Unsal; Nico Looije; Paulus Stikkelorum; Pieter Schobers; Ruud Rovers; Sander Waalboer; Simen Hoving; Truus van Helden; Wim Brinkhorst.


P
Lianne E-L
24-8-2022 09:46:53
Puzzelcode:
LZ189

Vandaag brengen we een bezoek aan de mooie stad Gent. Hieronder treft u 8 ‘zinnen’ aan die ieder een anagram vormen van, ’een zaak/soms persoon’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met Gent. Ik gebruik geen lidwoorden(tenzij ze bij de oplossing horen, dus middenin staan) en leestekens. Achter de zinnen staat het aantal woorden, anders is het één woord.
Hint: Mijn bron is Wikipedia. En een tweede hint: bij de stad Gent staat veel informatie, mijn oplossingen vindt u vanaf ‘Bezienswaardigheden’.

  1. ’t Is strenge spontaniteit.(2)
  2. Lak direct, pa.
  3. Mijd uien, vos!(2)
  4. Etsen vragen.
  5. Vader troetelen.
  6. Nagelde iedere deur vast.(3)
  7. En consument verkoos humus.(4)
  8. Klant had fraaiste bas.

De letters A(16), B(10), C(6,10), D(7), E(4), F(21), G(13,14), H(8) van de gevonden namen, vormen een negende bezienswaardigheid in Gent.

De negen woorden insturen tot en met 30 augustus.Er zijn 2 bezoekers in dit gastenboek.