In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Lianne E-L
24-5-2023 09:36:51
Puzzelcode:
LZ199

De acht namen van, ’een zaak/soms persoon ’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met Terschelling:

A.Zeevaartschool Willem Barentsz
B.Wrakkenmuseum
C.Landerumerheide
D.Wakend Oog
E.Centrum voor Natuur en Landschap
F.Oerol Festival
G.Kaapsduin
Verticaal: Brandaris

Oplossers:
Adèle Mannaerts; Alie Lambert; Bert Kreiter; Corrie Siepman; Egbert Verweij; Flin Herfst; Ger de Zeeuw; Gerda de Smet; Gheert Leenders; Harrie van der Avoort; Ida Muller; Irene de Boer; Jan Koekebakker; Jan Zweers; Leo en Ria Le Large; Martin Friedeman; Nannie Nieland; Nico Looije; Paulus Stikkelorum; Pieter Schobers; Sander Waalboer; Simen Hoving; Thea van Vroenhoven; Truus van Helden; Wim Brinkhorst.


P
Lianne E-L
17-5-2023 12:02:58
Puzzelcode:
LZ199

Vandaag gaan we wederom een Waddeneiland bezoeken, het mooie Terschelling. Hieronder treft u 7 ‘zinnen’ aan die ieder een anagram vormen van, ’een zaak/soms persoon’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met Terschelling.
Ik gebruik geen lidwoorden(tenzij ze bij de oplossing horen, dus middenin staan) en leestekens. Achter de zinnen staat het aantal woorden, anders is het één woord.
Hint: ik gebruik Wikipedia.

  1. Stormaanval bezocht zeilers wel.(3)
  2. Uw makkers menu.
  3. Dier leed humaner.
  4. Gewoon dak.(2)
  5. Speur mand vol huurcontracten na.(5)
  6. Sloot liever af.(2)
  7. Ik dus ‘n aap?

De letters A(21), B(2 en 3), C(3 en 4), D(2), E(5), F(10), G(5) van de gevonden namen vormen een achtste bekende bezienswaardigheid op Terschelling .

De acht woorden insturen tot en met 23 mei.U bent de enige bezoeker in dit gastenboek.