In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Lianne E-L
28-6-2023 09:37:33
Puzzelcode:
LZ200

De acht namen van, ’een zaak/soms persoon ’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met Rio de Janeiro(stad):

 1. Christus de Verlosser
 2. Suikerbroodberg
 3. Koninklijk Portugees Leeskabinet
 4. Cariocalandschappen tussen de bergen en de zee
 5. Sint-Sebastiaankathedraal
 6. Rio-Niteroibrug
 7. Macaranastadion.
  Verticaal: Copacabana

Oplossers:
Adèle Mannaerts; Alie Lambert; Corrie Siepman; Egbert Verweij; Flin Herfst; Gerda de Smet; Gheert Leenders; Harrie van der Avoort; Ida Muller; Irene de Boer; Jan Koekebakker; Jan Zweers; Leo en Ria Le Large; Martin Friedeman; Nannie Nieland; Nico Looije; Paulus Stikkelorum; Pieter Schobers; Sander Waalboer; Simen Hoving; Thea van Vroenhoven; Truus van Helden; Wim Brinkhorst.


P
Lianne E-L
21-6-2023 09:36:40
Puzzelcode:
LZ200

Ter gelegenheid van mijn 200ste puzzeltje gaan we de Grote Oceaan over naar Rio de Janeiro (stad)!
Dompel u onder in het beroemde carnaval, bezoek de prachtige gebouwen en natuur of ga languit bakken op een van de bekende stranden.

Hieronder treft u 7 ‘zinnen’ aan die ieder een anagram vormen van, ’een zaak/soms persoon’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met Rio de Janeiro. Ik gebruik geen lidwoorden(tenzij ze bij de oplossing horen, dus middenin staan) en leestekens. Achter de zinnen staat het aantal woorden, anders is het één woord.
Hint: Mijn bron is Wikipedia.

 1. Rus schildert evers, os.(3)
 2. Boer borg dus riek.
 3. Nel, ik eis ook ’n partij belegstukken.(3)
 4. Na de zege scalperen bendes Apachen
  introducé’s .(7)
 5. Tabakshandelaar, tas iets in!
 6. Boertig urinoir.
 7. Raadt naam casino.

De letters A(1), B(9), C(10,24), D(1,2), E(7,8), F(4), G(2), van de gevonden namen, vormen een beroemd strand in Rio. De IJ is 1 letter.

De acht namen insturen tot en met 27 juni.Er zijn 2 bezoekers in dit gastenboek.