In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Lianne E-L
26-7-2023 09:39:26
Puzzelcode:
LZ201

De acht namen van, ’een zaak/soms persoon ’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met Het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem:

A.Achterste Molen
B.Goederenloods Van Gend (&) en Loos
C.Paltrokmolen ‘Mijn Genoegen’
D.Kempische Langgevelboerderij
E.Kenniscentrum Immaterieel Erfgoed Nederland
F.Grensovergang uit de Eerste Wereldoorlog
G.Nederlands Hervormde Kerk
Verticaal: Canon van Nederland.

Oplossers:
Adèle Mannaerts; Alie Lambert; Bert Kreiter; Corrie Siepman; Egbert Verweij; Flin Herfst; Ger de Zeeuw; Gerda de Smet; Gheert Leenders; Harrie van der Avoort; Ida Muller; Irene de Boer; Jan de Geus; Jan Koekebakker; Jan Zweers; Leo en Ria Le Large; Martin Friedeman; Monique van Mierlo; Nannie Nieland; Paulus Stikkelorum; Pieter Schobers; Sander Waalboer; Simen Hoving; Thea van Vroenhoven; Truus van Helden; Wim Brinkhorst.


P
Lianne E-L
19-7-2023 12:03:41
Puzzelcode:
LZ201

Omdat het steeds moeilijker wordt interessante steden te vinden, waarvan de bezienswaardigheden met (minstens) een Nederlands woorddeel erin worden omschreven, ga ik met u nu die bezienswaardigheden zelf bezoeken, dat kan van pretparken tot musea gaan.
We beginnen bij het Nederlands Openluchtmuseum te Arnhem.
Hieronder treft u 7 ‘zinnen’ aan die ieder een anagram vormen van, ’een zaak/soms persoon’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met het Nederlands Openluchtmuseum.
Ik gebruik geen lidwoorden(tenzij ze bij de oplossing horen, dus middenin staan) en leestekens. Achter de zinnen staat het aantal woorden, anders is het één woord.
Hint: ik gebruik Wikipedia. U kunt beginnen bij ‘Vernieuwing’ en de ‘Lijst van bouwwerken in het Nederlands Openluchtmuseum’ moet u openen.
Er komt bij de oplossingen een & voor, die heb ik vertaald naar ‘en’.

  1. Morele schatten. (2)
  2. Arendsogen volgen loense dodo. (5)
  3. Mogelijk morgen pa ton lenen. (3)
  4. Schrijver, ge palmde geelboek in! (2)
  5. En de lankmoedige recensent filmde ’n terrarium. (4)
  6. De geoloog reist er snel terug over randweg. (5)
  7. En vermeld honderd krakers! (3)

De letters A(2), B(15, 16), C(6, 12), D(16, 11, 12), E( 32,33,34), F(3, 2), G(6, 7, 8, 9) van de gevonden namen vormen een begrip van drie woorden.

De 8 namen inzenden tot en met 25 juli.U bent de enige bezoeker in dit gastenboek.