In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Lianne E-L
24-4-2024 09:37:37
Puzzelcode:
LZ210

De acht namen van, ’een zaak/soms persoon ’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met de Sint Jan in Den Bosch:

A.Glas-in-loodramen
B.Brabantse gotiek
C.Luchtboogfiguren
D.Kanjermonument
E.Kathedrale Basiliek van Sint Jan Evangelist
F.Lijdensaltaar
G.Zoete Lieve Vrouw van Den Bosch
Verticaal:orgelkast

Oplossers:
Ad van Oorschot; Adèle Mannaerts; Alie Lambert; Bert Kreiter; Corrie Siepman; Egbert Verweij; Flin Herfst; Gerda de Smet; Gheert Leenders; Harrie van der Avoort; Ida Muller; Irene de Boer; Jan Koekebakker; Jan de Geus; Jan Zweers; Leo en Ria Le Large; Martin Friedeman; Mirjam Visser; Monique van Mierlo; Nannie Nieland; Nico Looije; Paulus Stikkelorum; Peter Maessen; Pieter Schobers; Sander Waalboer; Simen Hoving; Thea van Vroenhoven; Truus van Helden; Wim Brinkhorst.


P
Lianne E-L
17-4-2024 09:40:58
Puzzelcode:
LZ210

Deze keer bezoeken we de prachtige Sint-Jan in Den Bosch.
Hieronder treft u 7 ‘zinnen’ aan die ieder een anagram vormen van, ’een zaak/soms persoon’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met de Sint-Jan.
Ik gebruik geen lidwoorden(tenzij ze bij de oplossing horen, dus middenin staan) en leestekens. Achter de zinnen staat het aantal woorden, anders is het één woord.
Hint: ik gebruik Wikipedia.
Voor dit puzzeltje doet het gedeelte van ‘Geschiedenis’ tot ‘Bezienswaardigheden ‘niet mee.

A.Molden graansilo.
B.Tobberig kaatsen.(2)
C.Gun Rob louche gift.
D.Jan, reken munt om!
E.Tja, linkshandige lakei is net levensvatbaar.(6)
F.Rijdt alles aan
G.Beschouw adviezen voor ’t leven.(6)

De letters A(9,11), B(10,14), C(1), D(1), E(2), F(6), G(4) van de gevonden woorden vormen de achtste bezienswaardigheid. De ij is 1 letter.

De acht namen insturen tot en met 23 april.U bent de enige bezoeker in dit gastenboek.