In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Lianne E-L
26-6-2024 11:55:52
Puzzelcode:
LZ212

De acht namen van, ’een zaak/soms persoon ’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met Deltapark Neeltje Jans:

  1. Oosterscheldekering
  2. Schroef van Archimedes
  3. Blue Reef Aquarium Zeeland
  4. Waterspeelplaats
  5. Vrouwenpolder
  6. Nationaal Park Oosterschelde
  7. Orkaanmachine
    Verticaal: themapark

Oplossers:
Adèle Mannaerts; Alie Lambert; Bert Kreiter; Corrie Siepman; Egbert Verweij; Flin Herfst; Ger de Zeeuw; Gerda de Smet; Gheert Leenders; Harrie van der Avoort; Ida Muller; Irene de Boer; Jan Koekebakker; Jan de Geus; Jan Zweers; Leo en Ria Le Large; Martin Friedeman; Mirjam Visser; Monique van Mierlo; Nannie Nieland; Nico Looije; Paulus Stikkelorum; Peter Maessen, Pieter Schobers; Sander Waalboer; Simen Hoving; Thea van Vroenhoven; Truus van Helden; Wim Brinkhorst.


P
Lianne E-L
19-6-2024 11:55:06
Puzzelcode:
LZ212

Door de klimaatverandering lopen we steeds meer aan tegen droogte maar ook wateroverlast. Reden te meer om eens een kijkje te gaan nemen bij Deltapark Neeltje Jans, waar we op een attractieve maar ook educatieve manier kennis kunnen nemen van de Deltawerken.
Hieronder treft u 7 ‘zinnen’ aan die ieder een anagram vormen van, ’een zaak/soms persoon’, die in de breedste zin van het woord te maken heeft met Deltapark Neeltje Jans.
Ik gebruik geen lidwoorden(tenzij ze bij de oplossing horen, dus middenin staan) en leestekens. Achter de zinnen staat het aantal woorden, anders is het één woord.
Hint: ik gebruik Wikipedia.

A.Kortschedelige senor.
B.Hofdame chic verrassen (3).
C.Mindere, fabuleuze aquarel (4).
D.Pap,arts weet alles.
E.Welnu, vorder op!
F.Hola, toon dialectsprekers aan!(3)
G.Haar manco: knie.

De letters A(4), B(3), C(4,16), D(2), E(8), F(2), G(2,3) van de gevonden woorden vormen de achtste naam. De ij is 1 letter.

De acht namen insturen tot en met 25 juni.Er zijn 4 bezoekers in dit gastenboek.