In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
@Mirjam
25-4-2024 10:13:21
Puzzelcode:
MV003

Bij deze de oplossingen van het bruggen puzzeltje. Nu ook met alle namen en de juiste puzzelcode MV003 erbij. Met dank aan een alerte puzzelaar. Morgen zal ik mijn muzikale puzzeltje plaatsen.

Fiep Westendorpbrug
Staalmeestersbrug
Lijnbaansbrug
Nijlpaardenbrug
JamesWattbrug
Smederij Meisterbrug
Barbiersbrug
Sloterdijkbrug
Museumbrug
Groentepraambrug
Oplossing: Oranjebrug

Alle inzenders hartelijk dank, ook voor de positieve feedback.

Gevonden door:
Adèle Mannaerts, Ad van Oorschot, Alie Lambert, Corrie Siepman, Egbert Verweij, Flin Herfst, Ger de Zeeuw, Gerda de Smet, Gheert Leenders, Ida Muller, Irene de Boer, Jan de Geus, Jan Koekebakker, Jan Zweers, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Monique van Mierlo, Nannie Nieland, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Peter Maesen, Pieter Schobers, Sander Waalboer, Simen Hoving, Thea van Vroenhoven, Truus van Helden, Wim Brinkhorst


P
@Mirjam
19-4-2024 09:59:25
Puzzelcode:
MV003

Rondje bruggen

Amsterdam heeft meer bruggen dan welke andere stad dan ook. Dit keer dan ook een puzzeltje over deze markante, kleurrijke en nuttige verbindingen in onze hoofdstad.

In de hieronder ietwat cryptische omschrijvingen vindt u namen terug van bruggen in onze hoofdstad. Gelijke cijfers zijn gelijke letters en helemaal achteraan staat welke letter u moet bewaren voor het antwoord. Deze letters vormen samen de naam van nog een brug. Niet alle daarvoor in aanmerking komende streepjes hebben een cijfer. Als een antwoord twee of meer woorden heeft wordt dat als volgt aangegeven (4/5)

Het woordje brug krijgt u cadeau, want dit woord staat bij elk woord achteraan. De letter ij telt voor 1 letter. Veel puzzelplezier gewenst.

1 Illustreerde Jip en Janneke (4/10) _ _ _ 7 _ 4 _ 2 _ _ 8 _ _ _ brug (12e)
2. Proef voor de docent (12) _ 2 _ _ _ 9 _ _ _ 2 _ _ brug (12e)
3. Streep op de weg (8) _ 1 _ _ _ 6 _ 3 brug (5e)
4. Edele dieren zwemmen in Egypte (10) _ 1 _ 7 _ _ 5 _ _ _ brug (10e)
5 Dankzij hem weten we wat damp is (9 ) _ _ 9 _ 3 _ _ 2 _ brug (1e)
6. Duitse meester in de smidse (7/7) _ 9 _ 8 _ _ 1 _ 4 _ _ 2 _ _ brug (13e)
7. Scheerbazen (8) _ 6 _ _ _ 4 _ 3 brug (4e)
8. Is het kasteel daar bij de dam? (9) 3 _ _ 2 _ 5 _ 1 _ brug (6e)
9. Kunstig bouwwerk (6) _ _ 3 _ _ 9 brug (5e)
10.Gezond eten in de schuit (12) _ 5 _ _ _ 2 _ 7 _ 6 _ _ brug (1e)

En drie maal is scheepsrecht: graag ontvang ik bij jullie inzending tips en positieve feedback voor mijn volgende puzzeltjes. Oplossingen - in alle volledigheid - kunt u inzenden tot en met woensdag 24 april.Er zijn 3 bezoekers in dit gastenboek.