In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Nannie Nieland
21-1-2021 13:30:59
Puzzelcode:
NN276

Er kwamen allerlei originele oplossingen binnen, van 'lood om oud ijzer' - naar aanleiding van het terugtreden van Lodewijk Asscher als lijsttrekker - en het nu zeer kostbare rhodium tot combinaties als CoV, RVS, Cuba, Aura en COPD, maar de enige juiste is: technetium en zilver, waarvan de atoomnummers - 43 en 47 - het product 2021 opleveren. Een van de inzenders maakte mij erop attent dat Aad van de Wetering de bijzondere eigenschappen van dit jaartal al had ontdekt: de factoren zijn twee opeenvolgende priemgetallen!

Gevonden door:

Adèle Mannaerts, Gerda de Smet, Ida Muller, Jan de Geus, Jan Zweers, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Pieter Schobers. Sander Waalboer en Wim Brinkhorst.

Alle inzenders hartelijk dank.


H
Nannie Nieland
20-1-2021 13:54:53
Puzzelcode:
NN276

Het antwoord blijft nog maanden actueel!


P
Nannie Nieland
14-1-2021 13:32:04
Puzzelcode:
NN276

Een elementair vraagstuk: waarin gaan een edelmetaal en een overgangsmetaal samen en wat is er actueel aan dit product?
Denk aan 'product' in rekenkundige zin.

Oplossingen kunt u inzenden tot en met 20 januari.Er zijn 3 bezoekers in dit gastenboek.