In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Nannie Nieland
2-5-2024 13:14:13
Puzzelcode:
NN393

Na omzetting veranderen de tekens in de volgende woorden of woorddelen: niets, niet, duizend, die, driet, zie, even, ach, wee, honderd, waren, les, dien, achtig, meer (groter dan), zien, mis, kruis, regen, zette, werden, gieten.

Na een correcte invulling ontstaat dan het volgende verhaaltje:

Ach en wee
Het was mis; er was niets meer aan te doen. Alles was in het honderd gelopen. De duizendpoot was wanhopig, want waarachtig: zijn pootjes waren in de war geraakt, met alle gevolgen van dien. Hij gleed alle kanten op; het was niet om aan te zien. En het bleef maar gieten! Het enige voordeel van al die regen was dat zijn tranen gewist werden. Wat een verdriet! Maar er kwam troost: zijn vriend, een pad, kruiste zijn pad. Die zette een poot onder zijn lijf en hielp hem overeind. En zie, even later brak de zon door.

Gevonden door:

Adèle Mannaerts, Corrie Siepman, Dan Bolten, Egbert Verweij, Gerda de Smet, Gheert Leenders, Ida Muller, Jan Koekebakker, Jan Zweers, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Martin Friedeman, Mirjam Visser, Monique van Mierlo, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Peter Maessen, Pieter Schobers, Sander Waalboer, Simen Hoving, Thea van Vroenhoven, Truus van Helden, Wim Brinkhorst

Alle inzenders hartelijk dank.


P
Nannie Nieland
24-4-2024 13:06:02
Puzzelcode:
NN393

Voor onderstaand verhaaltje liet ik me inspireren door Toon Tellegen.
De opdracht is: vertaal de cijfers, letters en tekens in woorden en vul deze – in een andere volgorde – in, zodat er een leesbaar verhaaltje ontstaat.
0
0-s
M
3-r
3t
3 (dr=z)
7-z
8-t
w
C
2 2 2 2 2 2 2 2 2 2 (p=w)
6 (z=l)
10 (t=d)
8ig
>
10 (t=z)
- (n=s)
X
9 (n=r)
1/6 (s=t; d=t)
1/3 1/3 1/3 1/3 1/3 (d=w)
0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 (n=g)

__ en __
Het was __ ; er was __ __ aan te doen. Al__ was in het __ gelopen. De __poot was wanhopig, want waar__: zijn pootjes ____ in de war geraakt, met alle gevolgen van __. Hij gleed alle kanten op; het was ___ om aan te __. En het bleef maar ____! Het enige voordeel van al die ____ was dat zijn tranen gewist ____. Wat een ver____! Maar er kwam troost: een pad __te zijn pad. __ __ een poot onder zijn lijf en hielp hem overeind. En ___: ___ later brak de zon door.

Oplossingen kunt u inzenden tot en met dinsdag 30 april.Er zijn 5 bezoekers in dit gastenboek.