In dit gastenboek is iedereen welkom, om een puzzel(tje) van eigen makelij te presenteren, die niet geschikt is als huispuzzel.

Er zijn geen regels voor vorm, formaat of moeilijkheidsgraad, wel moet u bereid zijn uw e-mailadres beschikbaar te stellen voor het inzenden van oplossingen. Uiteraard kunt u hier ook terecht om de puzzels van mede-JCS-ers op te lossen.
Lees ook de spelregels en tips.


Om een bericht te plaatsen dient u in te loggen: Ga naar login pagina .

O
Wim Brinkhorst
3-7-2024 21:40:53
Puzzelcode:
WB565

Ik zocht (Bo) Hamburger:

Eigen Vlees
Een chefkok is in Ottensen geboren en getogen;
hij is al sinds zijn kindertijd uitzonderlijk bevlogen.
Zijn creatieve geest is wel zijn allergrootste kracht.
Door zijn grenzen te verleggen, verrast hij continu;.
zo staat de Hamburger - dat had echt niemand ooit verwacht-
als specialiteit van het huis nu op zijn eigen menu.

Vanwege de diverse aanwijzingen - eigen vlees, Ottensen (wijk in Hamburg), grenzen verleggen, en 'staat op zijn eigen menu' - had ik nadrukkelijk de Hamburger met een hoofdletter in gedachten, want een hamburger (schijf rundergehakt) is weliswaar verrassend voor een chefkok, maar zeker niet grensverleggend. Toch heb ik alle inzendingen met Bo Hamburger met een punt beloond.
Bourguignon heb ik wel fout gerekend.

De oplossers: Adèle Mannaerts, Alie Lambert, Corrie Siepman, Dan Bolten, Egbert Verweij, Flin Herfst, Ger de Zeeuw, Gerda de Smet, Gheert Leenders, Harrie van der Avoort, Ida Muller-Plantema, Jan de Geus, Jan Koekebakker, Jan Zweers, Leo en Ria Le Large, Lianne Zopfi, Mar Amesz, Martin Friedeman, Mirjam Visser, Nannie Nieland-Weits, Nico Looije, Paulus Stikkelorum, Peter Maessen, Pieter Schobers, Sander Waalboer, Simen Hoving, Thea van Vroenhoven en Truus van Helden.


P
Wim Brinkhorst
29-6-2024 08:12:34
Puzzelcode:
WB565

Tour de France 2024 (1)

Ook dit jaar weer een reeks puzzelgedichten rond de Tour de France, maar omdat veel namen van de deelnemende renners de afgelopen jaren al zijn gebruikt, nemen wij onze toevlucht tot eerdere edities voor de namenlijsten.

eigen vlees

Een chefkok is in Ottensen geboren en getogen;
hij is al sinds zijn kindertijd uitzonderlijk bevlogen.
Zijn creatieve geest is wel zijn allergrootste kracht.
Door zijn grenzen te verleggen, verrast hij continu;.
zo staat de • • • - dat had echt niemand ooit verwacht-
als specialiteit van het huis nu op zijn eigen menu.

Op de • • • moet de achternaam worden ingevuld van een van deelnemende renners aan de Tour van 1997.

U kunt insturen tot en met 2 juli 2024



Er zijn 4 bezoekers in dit gastenboek.