AngloFonogram 5
Kan iemand mij een duwtje in de goede richting geven?
namen als Anne, Ali, Dominique, Sasha zijn genderneutraal, zodat ze wel een toevoeging behoeven
Dank beide hinters, gevonden
denk aan een Franse aardbei
Heeft iemand een hint voor de laatste?
algemeen menselijke wijze van spreken : anders komt er niks zinnigs uit.
Mag ik een hint voor deze?
eindelijk gevonden, je zal er maar van wakker liggen.
Nogmaals dank Klaas Bunschoten.
dank Klaas Bunschoten, ik denk na
Wandeltante,
Denk aan ijzige kou. Als je de oplosding daarvan hebt kom je wellicht ook op die versvorm.
wie heeft een hint?
Bedankt Marietje ijsseltein
Sitting Bull gaat met Peggy.
Wie heeft er een hint?
Gelukkig heb ik deze puzzel tot volle tevredenheid af. De instructies en de bijkomende commentaar lezen, is ingewikkelder dan de puzzel zelf ;-).
Bovenstebeste Kate,
de "wat ingewikkelde zin in de inleiding" , zoals die ook gold voor eerdere anglofonogrammen waarin de volgorde van de opgavezinnen (anders dan toevallig deze keer) random was, luidt:
Als ondanks alle aanwijzingen links/rechts verwisseling mogelijk is, volgt de oplossing de volgorde van de omschrijving.
Dat is niet anders te lezen dan :
Die aanwijzingen (cijfertjes, gekleurde vakjes) maken verwisseling vaak onmogelijk. Laten de aanwijzingen je vrij, {(jouw "Eigenlijk zou het daar zelfs niets uitmaken)} alleen dan is de zinsvolgorde je verplichte wegwijzer... En of dat uitmaakt, alleen is incidenteel deze puzzel niet zo'n geschikt adstructiemateriaal......
gevonden Ria, dank je wel.
Bedankt Ria, ik ga diep nadenken.
Wandeltante , je kent vast wel van die woordreekspuzzeltjes waarin elk woord bestaat ui de voorgaande letters +1... Vb : 2 l.persoon; 3 l. veeg uit de pan; 4 l. hoog geluidje; 5 l. etensrest; 6. maagkramp..... Twee uit deze reeks zouden ook de door jou bevraagde 5+6 kunnen hebben...
@Ria: maar als je laatste zin moet zijn: "In de huidige puzzel is dat alleen bij 13/14 het geval.", dan ben ik het met je eens.
Bedankt Kate, gevonden!
@Ria: bij mij volgt 15/16 het normaal patroon. Eigenlijk zou het daar zelfs niets uitmaken...
Thea, ditmaal lijkt het idd dat het regel is dat alle omschrijvingen éérst het linker woord duiden en dan het rechter. Maar dat is incidenteel.
Voor komende anglofonogrammen is het volgende wetenswaardig :
De basisregel is dat cijfertjes en blauwe hokjes de link/rechtskeuze bepalen.
Zouden b.v. 3+4 omschreven zijn als "100x niks kun je daar zoeken" en 7+8 als "het toppunt van stiekem kijken" dan was de invulling cf de huidige geweest.
Alleen als cijfertjes/blauwe hokjes geen uitsluitsel geven geldt "eerst links dan rechts". In de huidige puzzel is dat alleen bij 15/16 het geval
wie heeft een hint?
Ik dacht dat alle omschrijvingen sowieso éérst het linker woord duiden en dan het rechter. De aanwijzingen (cijfers) zijn dan extra aanduidingen. En als je dan toch nog kunt wisselen (het woord 'ondanks') volg je de 'basisregel': eerst links dan rechts.
Hoe dan ook: we zijn eruit. Althans, ik ben eruit ;-) Dank je Ria.