Jaspers King William's Test 2020


header JKWT2020

De kerst- en eindejaarstijd is dit jaar anders dan welk voorgaand jaar dan ook. Maar al kunnen we de tijd niet meer terugdraaien naar vóór corona, toch zijn sommige dingen onveranderd. Zoals de kerstpuzzel.
Begin februari, bij de publicatie van de oplossing van de vorige JKWT, schreven we dat de volgende editie alweer in de steigers stond. En belofte maakt schuld: opnieuw ligt er een nieuwe kerstpuzzel voor je klaar. Het is weer aan jou om uit de krochten van het web en de kasten van de bieb de gevraagde antwoorden op te diepen. Want bij de JKWT is niet kennis belangrijk, maar weten waar en hoe een antwoord te vinden.

Lukt het jou om de juiste route te vinden door deze puzzel, langs nieuwe, nog niet uitgesleten paden? We gaan het zien de komende weken. Probeer eerst de rubrieken te kraken en ga vervolgens in elk van die rubrieken op zoek naar de antwoorden. Draai niet te lang om de hete brij heen; het is de kunst om gewoon te beginnen.
Je kunt alleen puzzelen, maar om goed beslagen ten ijs te komen kun je wellicht samenwerken met een puzzelmaatje. Want twee weten meer dan een, en wie weet maken jullie gezamenlijk nog wel naam tijdens deze editie. Ook kan het helpen om een rubriek voor te leggen aan een zoon of dochter of andere huisgenoot. Wellicht heeft die nog onverwachte inzichten.

Een kritische noot tot slot: zorg dat je de hele handel op tijd inzendt. Als alles in kannen en kruiken is en je oplossing is verstuurd, mag je een dubbel kruisje slaan dat je deze hobbel (of drie) weer hebt weten te nemen.
En wie weet val je straks wel in de prijzen. Je maakt immers al met 35 goede antwoorden kans. En mocht dat niet het geval zijn, bedenk dan: het gaat om het spel, en niet om de knikkers…

We vragen je om online geen antwoorden of overduidelijke hints te publiceren.

Je kunt je antwoorden, individueel of als groep, sturen naar dit mailadres: info@kingwilliamstest.nl. Vermeld bij je antwoorden ook je naam, adres en mailadres.

Uiterste inzenddatum: zondag 10 januari 2021 om 24.00 uur.
Stuur altijd in, ook als je niet alle antwoorden hebt gevonden. Alle inzendingen vanaf 35 goede antwoorden maken kans op een prijs.
De oplossing en de prijswinnaars worden bekendgemaakt op zaterdag 30 januari 2021.

We wensen je veel puzzelplezier, veel YES!-momenten - en blijf vooral gezond!

De Makers

Het JKWT-jargon bij gevonden antwoorden:

YES! - Een vindkick: dat is ‘m! Zeker weten!
JIPPIE! - Wat ben ik toch slim dat ik deze vond!
WOW! - Goh, dat wist ik nog niet!
AH! - Wacht eens; deze weet ik; wat was het ook alweer?
PFF! - Een daar-zakt-mijn-broek-van-af-moment. (De Makers proberen deze te vermijden.)

De prijzenpot voor deze JKWT ziet er als volgt uit:

Hoofdprijs: cadeaubon van 100 euro
1e prijs: cadeaubon van 50 euro
2e prijs: cadeaubon van 40 euro
3e prijs: cadeaubon van 25 euro

Extra prijzen (worden verloot onder alle inzenders met minstens 35 goede antwoorden):
Boek (2x)
Cadeaubonnen van 15 euro (5x)

De prijzenpot is mogelijk gemaakt dankzij donaties. De boeken zijn beschikbaar gesteld door Uitgeverij Vantilt.