Muziek Rondogram 6

Het jaarlijkse popversie van het Muziek Rondogram -dit keer gewijd aan Elvis Presley- viel zeer in de smaak van een grote schare puzzelaars, die zich terug waanden in hun tienerjaren. Velen haalden herinneringen op aan petticoats, pick-up platenspelers, singletjes met A- en B-kanten, Radio Veronica of Radio Luxemburg (al naar gelang bereik) en brommers opvoeren. Eén inzender haalde zelfs de pot Brylcreem weer uit de kast, om de rudimenten van de vetkuif op te fleuren. Kortom veel jeugdsentiment, met soms Radio 5 op de achtergrond! Hoe toevallig wordt daar op dit moment de Week van de jaren 60 gevierd! Veel dank voor alle complimenten, daar word ik erg blij van in deze vanwege corona lastige tijden! Gelukkig krijg ik deze week mijn eerste prik!

Een aantal inzenders deed ook verslag over de wijze waarop men het onderwerp van de opgave gekraakt had: Johnny Cash (net als Elvis één van de vier leden van het Million Dollar Quartet) zorgde soms nog even voor verwarring, maar al gauw kwamen de meeste puzzelaars bij Elvis uit. Ook de Cliff Richard-aanhangers en de liefhebbers van klassieke muziek vonden gelukkig het thema, in een enkel geval geholpen door een wel erg duidelijke hint op de site. Jammer, kan ik een aantal puzzelaars nazeggen. Het geven van hints lijkt de laatste maanden, ook bij andere opgaven, soms meer op voorzeggen. Lees a.u.b. de Hintshandleiding er nog eens op na, voordat je een hint geeft!!

De juiste oplossing van Muziek Rondogram 6 is als volgt:
1 Betaalde zijn kwart van de miljoen dollar zwart en contant. (6,4): JOHNNY CASH
2 Groet uit nummer 50. (5): ALOHA
3 Geboorteplek in de winderige stad zonder kansen. (2,3,6): IN THE GHETTO
4 (Lang leve) de weilanden. (3,5): LAS VEGAS
5 Na een bezoekje hier valt er niets meer te lijmen. (10,5): HEARTBREAK HOTEL
6 De lengte van een standje. (3,5): ONE NIGHT
7 Bij deze song staat de tekst blijkbaar vast, de muziek niet. (9,6): UNCHAINED MELODY
8 Hier ga je heen voor een kleurtje op je plaat. (3,6): SUN STUDIO
9 Schokkende bijnaam. (5,3,6): ELVIS THE PELVIS
10 Adres onbekend. (6,2,6) RETURN TO SENDER
11 Nu of nooit op zijn Italiaans. (1,4,3) O SOLE MIO
12 Roze auto. (8): CADILLAC
13 Vlotte liefde. (4,2,5): KISS ME QUICK

De beginletters van de 13 antwoorden vormen JAILHOUSE ROCK, de omschrijving voor ALCATRAZ die ook gevormd kon worden uit de overgebleven letters in het diagram, dat ik ook bij vele oplossingen vol kleuren bijgevoegd zag.

De prijzen gaan ditmaal naar Joke en Chiel Peele uit Zwijndrecht (boekenbon 15 Euro) en Gheert Leenders uit Eindhoven (boekenbon 10 EURO), van harte gelukgewenst.
In het volgende puzzelseizoen wederom tweemaal een Muziek Rondogram: een met klassieke muziek termen, en ook een opgave rond een thema uit de Nederpop.

Met dank aan Louis Kesteloo, voor het beschikbaar stellen van het concept van het Rondogram,
Hartelijke groet, houd moed

Harrie van der Avoort

DIAGRAM

DIAGRAM