Topicogram 16 - EK voetbal 2021


Beste puzzelaars,

Het is bij JCS een traditie om bijzondere sportevenementen met puzzels op te luisteren. Ook dit jaar gebeurt dat. Niet alleen bij de huispuzzels maar ook in de Puzzeltjesrubriek treft u deze zomer sportieve puzzels aan.
Bij de huispuzzels wordt cryptische aandacht besteed aan het EK Voetbal en de Olympische Spelen, of die Spelen nu doorgaan of niet. De puzzels worden uitgebracht als Topicogrammen en niet als speciale eenmalige edities. Dat heeft het voordeel dat niet voor elke puzzel een afzonderlijk en eenmalig inzendadres hoeft te worden gebruikt.

Het Topicogram is een thematische puzzel in de vorm van een cryptofilippine waarbij de omschrijving of de oplossing -of beide natuurlijk- met het onderwerp te maken hebben. Vakjes met dezelfde cijfers bevatten dezelfde letters, maar zo’n letter kan ook in een blanco vakje staan. In de gele kolom verschijnt een uitdrukking.

U kunt uw oplossing sturen naar topicogram@jasperscryptogrammensite.nl

U mag maar eenmaal een oplossing inzenden.
Uw oplossing dient te bestaan uit alle antwoorden op de omschrijvingen. De te vinden uitdrukking hoeft u niet mee te sturen. U kunt tot en met maandag 28 juni a.s. inzenden..

Commentaar bij de inzending stel ik op prijs. U krijgt van mij een ontvangstbevestiging. Ik streef ernaar die binnen twee dagen te versturen.

Onder degenen die een foutloze inzending insturen wordt een boekenbon van € 15 verloot als 1e prijs. De 2e prijs, een boekenbon van € 10, wordt onder alle inzenders verloot.

Veel succes en vooral: veel plezier!

Jan Zweers