Muziek Rondogram 5

Beste puzzelvrienden.
Een record aantal inzendingen is de mooiste beloning die een puzzelmaker kan krijgen: allemaal goede oplossingen en veel lovende woorden, voor vorm ( die eer gaat naar Louis Kesteloo) en inhoud. Hartelijk dank voor het veelvuldig steken van de loftrompet! Uitgebreide kennis van klassiek muziek bleek geen voorwaarde om tot een goed resultaat te komen, al waren de 76 trombones voor een aantal mensen slechts vindbaar via een duidelijke hint op de site. Kleine oneffenheid mijnerzijds was dat de toonladder tot mijn verbazing op twee manieren in de figuur geplaatst kon worden. Ik check dat meestal alleen voor de korte woorden, voor een woord van tien letters is dit echt een zeldzaamheid.
De oplossing is als volgt: 1. Pianolerares 2. Rodgers 3. IJltempo 4. Strijktrio 5. Interludium 6. Notenkraker 7. Scala 8. Toonladder 9. Rondootje 10. Urendans 11. Metronoom 12. Enigma variaties 13. Nieuwe wereld 14. Trombones. De beginletters vormen de in de economie wel gebruikte term “prijsinstrument” als omschrijving voor “loftrompet”. Bijgevoegd diagram geeft aan hoe de woorden verstopt zaten.

De “random number generator” koos ditmaal de volgende twee prijswinnaars: Ad van Oorschot uit Sluis (boekenbon 15 Euro) en Ben Beunders uit Borne (boekenbon 10 Euro). Beide inzenders van harte gefeliciteerd.
Het volgende Muziek Rondogram staat voor eind maart alweer op het programma en heeft weer een thema uit de buitenlandse popmuziek als onderwerp. Niet van schrikken, denk aan de onderwerpen van de twee vorige opgaven over popmuziek. Ook nu is het thema van hetzelfde kaliber, en dus ook voor 65 plussers goed te doen. We gaan weer voor een record aantal inzenders!
Hartelijke groet, houd moed!
Harrie van der Avoort

DIAGRAM